Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зірки футболу збирають кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею, - Володимир Зеленський

Зірки футболу збирають кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею, -  Володимир Зеленський фото

Амбасадори фандрейзингової платформи United24, зірки футболу Андрій Шевченко та Олександр Зінченко ініціюють благодійний матч на підтримку України Game4Ukraine.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.у facebook.

За його словами, благодійний матч на підтримку України Game4Ukraine відбудеться 5 серпня в Лондоні.

Його мета – зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею на Чернігівщині, зруйнованого окупантами в березні 2022 року.

"Вітаю Олександра Зінченка в команді амбасадорів UNITED24 й підтримую ініціативу Game4Ukraine на стадіоні Стемфорд Бридж. Це можливість для світової футбольної спільноти об’єднатися, продемонструвати свою солідарність і допомогти Україні, допомогти нашим дітям повернутися за шкільні парти, а також знову привернути увагу всієї світової спільноти до війни", - написав Володимир Зеленський.

Як повідомляв Час Чернігівський, селище Михайло-Коцюбинське понад місяць перебувало в окупації. Є жертви та руйнування. У тому числі й будівля місцевого ліцею.

 У нього російські загарбники поцілили ракетою на початку березня. Та попри масштабні руйнування школярі мріють повернутися за парти 1 вересня.  Під час обстрілу загинула працівниця навчального закладу. Жертв могло бути більше, якби ворожа ракета вдарила в інше місце, адже на той момент у ліцеї перебувало близько ста осіб, третина з яких діти. Ударом повністю зруйнувала класи інформатики, фізики та хімії.

Ще під час окупації жителі селища власними силами почали рятували ліцей. Накрили пошкоджену покрівлю плівкою, аби захистити меблі та вцілілу техніку від опадів. За попередніми розрахунками, збитки від обстрілу ворогом ліцею сягають 60 мільйонів гривень.

Ліцей у Михайло-Коцюбинському – опорний освітній заклад громади, в якому навчається близько 400 учнів. Можливості перевести дітей в інші школи немає. Самотужки громада відновлення не потягне.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: