Завантаження ...

"росіяни не просто крадуть дитинство, вони забирають життя українських дітей", - голова Київської ОВА Руслан Кравченко

351792086_1094680928161225_6203764295579431618_n.jpg

Ще декілька днів тому ми мали б святкувати День захисту дітей. Цей день мав бути світлим, щасливим, сповненим радісним дитячим сміхом. Але з 2014 року українські діти потерпають від рук агресора. росіяни не просто крадуть дитинство. Вони забирають життя українських дітей. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих дітей, які загинули в результаті збройної агресії росії проти України.

Ще декілька днів тому ми мали б святкувати День захисту дітей. Цей день мав бути світлим, щасливим, сповненим радісним дитячим сміхом. Але з 2014 року українські діти потерпають від рук агресора. росіяни не просто крадуть дитинство. Вони забирають життя українських дітей. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих дітей, які загинули в результаті збройної агресії росії проти України.

З початку повномасштабного вторгнення росії лише на Київщині загинуло 39 дітей. Найбільша кількість загиблих в Бучанській, Макарівській, Бородянській громадах.

У Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії в Бучі біля церкви Святого Апостола Андрія Первозванного вшанували пам’ять маленьких українців, чиє життя забрала війна.

 

 

З початку повномасштабного вторгнення росії до України лише на Київщині окупанти вбили 39 українських дітей. Щодня воєнні російські злочинці продовжують цинічно вбивати найбеззахисніших.

 

 

Страшний біль для тих, хто втратив найцінніше. Жахлива трагедія для кожного з нас. Бо чужих дітей не буває.

Місце поблизу церкви в Бучі обрано невипадково. Тут, після деокупації Київщини, у братській могилі були виявлені тіла двох дітей. Їх вбили лише тому, що вони українці. Злочинці обов’язково будуть покарані. Цього прагнемо не лише ми. Цього прагне весь цивілізований світ!

 

 

На деревах біля церкви розвісили дзвіночки та янголів, які символізують голоси вбитих дітей.

Голос України та українців воєнним злочинцям із росії ніколи не заглушити. Так само, як і не відняти майбутнього наших дітей, за яке сьогодні тисячі захисників та захисниць віддають своє життя.

 

 

7 дітей, які загинули, не були мешканцями нашого регіону. Вони потрапили під обстріли разом з батьками та загинули на території Київщини під час евакуації.

Ще 1 дитина з Миронівської громади загинула вже після деокупації області. Це сталося в березні цього року. Під час повітряної атаки росіян, дрон «Шахед» влучив в будівлю гуртожитка ліцею в Ржищеві.

 

Всі випадки загибелі дітей задокументовані поліцією та направлені до відповідних структур. До всіх злочинів причетна країна-окупант та російська армія. І за всі ці воєнні злочини буде належна відповідальність. Строків давності немає. Всі воєнні злочинці будуть покарані!

Також зазначу, що на території Київщини внаслідок військової агресії були поранені 44 дитини. 9 із них – з Києва, які з батьками евакуювалися через Київську область та потрапили під обстріли.

11 дітей отримали поранення вже після деокупації Київщини. Зокрема, в результаті ракетних обстрілів та атаки дронами.

 

 

На жаль, під час активних бойових дій на Київщині сиротами стали 13 дітей із 8 сімей. Їх батьки загинули в результаті збройної агресії. Наразі дітьми опікуються родичі. З сім’ями опікунів та дітьми ми на постійному зв’язку, надаємо як психологічну, так і фінансову допомогу.

Щоб подолати травми війни активно залучаємо їх до всіх дитячих заходів в області, організовуємо відпочинок за межами країни.

Вже на сьогоднішній день на території Київської області проживає 71 дитина, яка залишилася без батьківського піклування внаслідок обставин воєнного стану, з них:

- 22 дитини у зв’язку зі смертю батьків;

- 49 це внутрішньо переміщені діти, у яких відсутній зв'язок з батьками у зв’язку з перебуванням їх територіях, які розташовані в районі проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації.

 

 

Не менш важливо щоб як під час бойових дій, так і після закінчення війни, всі діти отримали вчасну та належну медичну допомогу. Зокрема, йдеться також і про психологічну підтримку.

Ми робимо все, щоб наші діти, попри вкрай тяжку ситуацію, поверталися до відносно нормального життя та не були позбавлені дитинства.

Вічна пам'ять кожній дитині, життя якої вкрали росіяни.

 


 

мрия