Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Понад 19 тисяч українських дітей депортувала російська федерація, 393 дитини вважаються зниклими

Понад 19 тисяч українських дітей депортувала російська федерація, 393 дитини вважаються зниклими  фото

В Україні із початку повномасштабної війни вважаються зниклими безвісти 393 дитини.

Інформацію у Фейсбуці надала пресслужба Офісу омбудсмена України  Оксани Димитрієвої.

Так, станом на 1 червня 2023 року в Україні вважаються зниклими 393 дитини, депортованими – 19 505 дітей, знайденими – 13 083 дитини.

Вдалося повернути 371 дитину.

 

Також про це у Military Media Center під час круглого столу «Діти війни. Злочини росії проти українських дітей» повідомила Оксана Димитрієва, начальниця відділу Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству з Офісу Генерального прокурора України.

«Окупанти вчиняють примусову депортацію дітей. У російському полоні знаходяться не лише військові, а й наші діти. Наразі перевіряється інформація щодо примусового переміщення і депортації майже 19,5 тисячі українських дітей», — зазначила Оксана Димитрієва.

За її інформацією, зафіксовані випадки, коли дітей роз’єднували з батьками, штучно роблять сиротами, а батьків забирають у фільтраційні табори.

«При цьому керівництво рф приймає закони, які дозволяють за спрощеним порядком надавати дітям громадянство російської федерації і тим самим вони потрапляють у правове поле усиновлення», — розповіла представниця Офісу Генерального прокурора.

Фото Назара Волошина

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: