Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У ЗСУ пояснили, з чим були пов'язані сьогоднішні повітряні тривоги

У ЗСУ пояснили, з чим були пов'язані сьогоднішні повітряні тривоги фото

Серія масштабних повітряних тривог, які були оголошені протягом 14 березня, пов'язана з трьома загрозами з боку країни-окупанта.

Про це розповіли у пресслужбі Повітряних сил ЗСУ.

Зокрема, йдеться про активність тактичної авіації росії, загрозу застосування ОТРК наземного базування та польоти МіГ-31К.

У Повітряних силах повідомили, що першу тривогу оголосили близько 10.00 ранку на півдні, півночі та сході нашої держави, вона була пов'язана з активністю тактичної авіації.

Пізніше, починаючи з 10.27, на сході України існувала загроза застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. А о 15:26 масштабна повітряна тривога пролунала через загрозу застосування балістичних ракет.

Інші тривоги – о 13:00, 14:30 та 16:30, оголошувалися через зліт винищувача МіГ-31К з авіабази «Саваслейка». Тривоги не були тривалими, тому у ЗСУ припустили, що літак ворога виконував тренувальні польоти.

Нагадаємо, сьогодні вранці під час повітряної тривоги росіяни вдарили 4 ракетами з авіації на Одещині, їх збили над морем, але уламки завдали шкоди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: