Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Залужний висловив занепокоєння у розмові з генералом США через використання росією морських дронів

Залужний висловив занепокоєння у розмові з генералом США через використання росією морських дронів фото

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував головного генерала США, голову об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, про ситуацію на полі бою і подякував йому за допомогу США та розуміння потреб ЗСУ, а також висловив занепокоєння у звʼязку з використанням Росією морських надводних дронів.

Про це Залужний повідомив у Facebook.

Телефонна розмова головних військових двох країн відбулась в суботу, повідомили в українському Міноборони. На час публікації Пентагон не видав повідомлення щодо розмови.

У розмові з американським колегою Залужний зазначив, що застосування Росією морських дронів створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі.

Раніше в соцмедіа було поширено відео на якому, вказують ЗМІ, буцімто видно як російський безпілотний човен, можливо навантажений вибухівкою, врізається в міст в Одеській області. Голос Америки не може незалежно перевірити достовірність відео.

Щодо перебігу бойових дій, Залужний зазначив, що найбільш напружена ситуація наразі на Донецькому напрямку.

"Запеклі бої тривають в районі Вугледара і Марʼїнки. Ми надійно тримаємо оборону. На деяких ділянках фронту нам вдалося відновити раніше втрачені позиції і закріпитися там. Попри постійний тиск ворога, ми продовжуємо утримувати під контролем Бахмут і вживаємо заходів для стабілізації лінії фронту довкола цього міста", - додав український генерал.

 

"Поінформував свого колегу про підсумки останньої масованої ракетної атаки ворога, підкреслив значення засобів протиповітряної оборони і вкотре подякував за їхнє надання", - написав Залужний в соцмедіа.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: