Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Кабмін погодив звільнення очільника Київщини Олексія Кулеби і ще чотирьох голів ОВА та звільнив чотирьох заступників міністрів

Кабмін погодив звільнення очільника Київщини Олексія Кулеби  і ще чотирьох голів ОВА та звільнив чотирьох заступників міністрів фото

Кабінет міністрів погодив звільнення п'ятьох керівників військово-цивільних адміністрацій у Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській та Херсонській областях.

Про це повідомив у Telegram постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Узгоджено звільнення:

→ Олексія Кулеби (Київська область);
→ Валентина Резніченка (Дніпропетровська);
→ Ярослава Янушевича (Херсонська);
→ Дмитра Живицького (Сумська);
→ Олександра Старуха (Запорізька).

Крім того, Кабмін звільнив:

→ В'ячеслава Шаповалова (заступник голови Міноборони);
→ Івана Лукерю та В'ячеслава Негоду (заступники голови Міністерства розвитку громад та територій);
→ Віталія Музиченка (заступник голови Міністерства соціальної політики);
→ Анатолія Іванкевича (заступника глави Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства);
→ Віктора Вишньова (заступник глави Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації).

За даними видання "Українська правда", Резніченко подав заяву на звільнення сам. Стосовно інших голів ОВА йдеться про звільнення за згодою сторін, ідеться в матеріалі.
У відеозверненні за підсумками 23 січня Зеленський заявив, що ухвалив низку кадрових рішень.

"Уже є також кадрові рішення – частина сьогодні [23 січня], частина буде завтра – щодо управлінців різного рівня в міністерствах та інших структурах центральної влади, і в регіонах, і у правоохоронній системі", – сказав він.

24 січня заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що написав заяву на звільнення із цієї посади. Він опублікував своє фото із заявою про звільнення за власним бажанням, датовану 23 січня. Пресслужба ОП повідомила, що Зеленський підписав указ про звільнення Тимошенка.

Також було звільнено заступника генпрокурора України Олексія Симоненка. Як повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Симоненка за власним бажанням.

Крім того, у відставку подав заступник міністра оборони України В'ячеслав Шаповалов. Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, попросив звільнити його, "щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення ЗСУ внаслідок кампанії звинувачень, пов'язаних із закупівлею послуг харчування".

Заяву про звільнення написало і двоє заступників міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря і В'ячеслав Негода.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: