Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

“Топ-10” шахрайств: поліція Київщини попереджає, на що треба звернути увагу

 “Топ-10” шахрайств: поліція Київщини попереджає, на що треба звернути увагу фото

На Київщині від початку року правоохоронці викрили понад 320 фактів шахрайств. Найбільш резонансні справи пов’язані з продажем землі, підробкою документів для складання іспитів та оборудками з фейкового продажу палива.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Київській області.

"Серед найбільш резонансних справ – організована злочинна група аферистів, яка здійснила близько 13 афер із землею. Більше десятка шахрайських епізодів втілив ще один злочинний квартет, який за допомогою підробки особистих документів сприяв складанню іспитів з профорієнтованих дисциплін. Понад 83 фактів фейкового продажу палива здійснила 28-річна пані Анна. І це лише найбільш горезвісні шахраї", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що навіть під час воєнного стану спостерігається збільшення кількості звернень щодо вчинення шахрайських дій.

Правоохоронці зауважили, що з початку року зареєстровано більше 155 фактів афер з продажу неіснуючих товарів та послуг в онлайн-маркетах, а також популярних торговельних платформах в Інтернеті.

Також популярним залишається фішинг. Понад 140 фактів отримання шахраями персональних даних зафіксовано поліцейськими Київщини. Підступно діють злодії і списуючи кошти із карт, у тому числі і під виглядом працівників банку.

Ще однією категорією популярних “розводів” лишається надання неіснуючих послуг, коли людина здійснює передплату конкретних замовлень, втім так нічого і не отримує.

Водночас незмінним лишається використання шахраями давно відомої схеми "Ваш родич потрапив у біду, лікарню, поліцію", а також оформлення псевдокредитів. Від початку року під приводом купівлі авто на Київщині зафіксували понад 36 фактів шахрайства і ще 30 у сфері підроблення документів. 

Поліцейські Київщини закликають громадян бути пильними та радять: 

  • отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел;

  • уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс;

  • не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих веб-сайтах;

  • якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно звернутись до банку та заблокувати картку;

  • не здійснювати покупок на сумнівних сайтах.

Фото: ГУ Нацполіції в Київській області

Читайте також: На рахунку 27-річного славутичанина розбій, викрадення людини, угон

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: