Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни

Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни фото

6 листопада – Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів, який оголосила Генеральна Асамблея ООН.

Навколишнє середовище та природні ресурси мають надзвичайно важливе значення для зміцнення миру як на національному рівні, так і між країнами, що пройшли через жахи війни.

Ця проблема стала ще більш актуальною для України через повномасштабне вторгнення росії. Бойові дії завдали та продовжують завдавати величезної шкоди людям, інфраструктурі, населеним пунктам, дикій природі.

Зараз навіть неможливо повністю оцінити вплив війни на довкілля через брак точної інформації та небезпеку збору актуальних даних. Проте точно зрозуміло: чим довше триває війна, тим більше шкоди вона завдає довкіллю, і тим більше наслідків ми матимемо в майбутньому.

Роки знадобились для того, аби світ дізнався, що наслідки трагедії на ЧАЕС применшували у рази і відчувати буде їх ще не одне покоління.

Наслідків для довкілля через російсько-українську війну також зазнає увесь світ. Тому Україна не має самостійно боротись із цією загрозою!

📸 Дениса Вишневського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: