Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З 1 вересня студентам не дозволили виїзд за кордон

З 1 вересня студентам не дозволили виїзд за кордон фото

Питання про дозвіл на виїзд із України студентів не було винесене на засідання Кабінету міністрів.

Про це повідомила депутат від Слуги народу Юлія Гришина.

"Питання на Кабмін про можливість виїзду студентів не винесли. На жаль. Про терміни та майбутні рішення розповісти не можу, адже не можу відповідати за інших", - написала Гришина.

Вона додала, що зробила все можливе, щоб це рішення було ухвалено.

"І робитиму далі! Всі ваші нерви розумію, сама в такому ж стані", - підсумувала Гришина.

Відомо, що зараз існують певні труднощі у перетині кордону військовозобов'язаними, які є студентами, аспірантами чи докторами і лише одна категорія студентів має право на виїзд за кордон – студенти та аспіранти іноземних вишів – якщо ті надійшли до навчального закладу ще до оголошення мобілізації.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі національного телемарафону повідомила, що Кабінет Міністрів дозволив з вересня представникам експортоорієнтованих підприємств, які не мають заборгованості з податків та зарплати працівникам, виїжджати за кордон терміном до 7 днів для можливості підписувати ділові контракти.

Як повідомляли Українськi Новини, чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за кордон під час воєнного стану.

Депутат Верховної Ради від фракції "Слуга народу" Юлія Гришина повідомила, що Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до Міністерства оборони з проханням дозволити виїзд за кордон тим, хто не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, зокрема студентам. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: