Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Британська розвідка розповіла, чому в Україні російським танкам часто "рве башту"

Британська розвідка розповіла, чому в Україні російським танкам часто "рве башту"  фото

Динамічний захист міг би зменшити втрати окупантів в Україні, але російські танкісти погано навчені користуватися нею, припускають британські розвідники.

Війська окупантів мають проблеми з використанням динамічного захисту танків, танкістам бракує підготовки. Про це 18 серпня у Twitter заявила пресслужба міністерства оборони Великобританії з посиланням на дані британської розвідки.

"Сильне виснаження російських основних бойових танків в Україні, імовірно, частково можна пояснити тим, що Росія не змогла встановити й належно використати динамічний захист (ДЗ)", – указано в повідомленні.


У відомстві зазначають, що в разі правильного використання такий захист знижує шкоду від снарядів противника до того, як вони влучать у танк. Проте проблеми з ДЗ у російських військах, як вважають у британській розвідці, сягають першої чеченської війни 1994 року – і, схоже, їх так і не виправили.
 

"Цілком імовірно, що багато російських танкових екіпажів не мають достатньої підготовки для обслуговування ДЗ, що призводить або до поганої установки вибухових елементів, або до їх повної відсутності", – допустили в міноборони Великобританії.


Ці недоліки в підготовці, імовірно, призводять до поширених випадків відривання танкової башти, які добре задокументовано у відеозаписах очевидців з України, зазначено у зведенні британської розвідки.
 

"Нездатність російських командирів забезпечити дотримання бойової дисципліни (зокрема, правильне використання ДЗ) військовослужбовцями рядового і сержантського складу призвела до незадовільних результатів російських військ", – резюмують британські військові.


За даними Генштабу ЗСУ, втрати окупантів станом на ранок 18 серпня такі: приблизно 44,3 тис. військових убитими, 1889 танків і 4179 бронемашин.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: