Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Удар по авіабазі в Криму - це робота ЗСУ — New York Times

Удар по авіабазі в Криму - це робота ЗСУ — New York Times фото

Вибухи на аеродромі у тимчасово окупованому Криму – це робота Збройних сил України. Про це пише The New York Times із посиланням на чиновника з Міністерства оборони України.

Тип зброї, з якої було завдано удару, співрозмовник видання не розголошував, проте зазначив, що «використовувався пристрій виключно українського виробництва».

Це була авіабаза, з якої регулярно злітали літаки для атак проти наших сил на південному напрямку, — зазначило джерело видання.

У New York Times зазначають, що Україна, має небагато видів зброї, яка може досягти півострова, окрім літаків, котрим для цього потрібно уникнути потужної протиповітряної оборони рф на півострові, який російський диктатор володимир путін вважає своєю «священною землею».

Нагадаємо, ЗМІ опублікували супутникове фото аеродрому в Криму, зроблене за кілька годин до вибухів.

Міноборони держави-окупантки заявило про те, що там сталась "детонація боєприпасів". У Мережі уже публікують наслідки потужних вибухів

На одному із кадрів видно пошкоджені будинки в тимчасово окупованому Криму. Відео записували із пожежного автомобіля. Автор говорить, що вибухи були настільки потужними, що у будинках за кілометр від епіцентру займання повилітали вікна. 

"У будинках немає вікон. І це за кілометр від місця вибуху", - каже автор відео. 

Також у Мережі опублікували відео із залишками російського літака. Він добряче обгорів через вибухи. 

Військовий журналіст Роман Бочкала зауважив, що судячи з короткого відео на військовому аеродромі в Новофедорівці згоріло чимало літаків. 

"На даний момент відомо, що на відкритих майданчиках аеродрому "Саки" за 4 години до удару перебували: 13 Cу-30СМ, 12 Су-24М/Р, 1 Іл-76, 6 Мі-8", - написав Бочкала. 

Нагадаємо, 9 серпня на захопленому росіянами військовому аеродромі "Саки" в Новофедорівці (Крим) пролунала серія потужних вибухів. Окупаційна "влада" повідомляє про постраждалих та щонайменше одну жертву.

У Міністерстві оборони РФ заявили на аеродромі в Новофедорівці начебто "здетонували авіаційні боєприпаси", що спричинило вибухи. Також у відомстві повідомили, що вибухи в тимчасово окупованому Криму начебто не призвели до пошкодження авіаційної техніки на аеродромі. 

У Криму потужні вибухи на головному аеродромі російських окупантів

Читайте також:

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: