Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стартував проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни»

Стартував проєкт «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» фото

За дорученням Президента України Володимира Зеленського, Уряд працює над відновленням якомога більшої кількості шкіл до 1 вересня. Проте школярі зможуть повернутися за парти лише у разі виконання всіх заходів безпеки навчальним закладом.

У свою чергу Глава Уряду Денис Шмигаль дав низку відповідних доручень органам місцевого самоврядування та окремим центральним органам виконавчої влади, зокрема:

- організувати регулярні навчання з евакуації учнів до сховищ та уроки безпеки;

- надати всі умови для перебування та навчання у сховищах;

- провести обов’язкову перевірку фахівцями ДСНС закладів освіти та прилеглих територій на наявність вибухонебезпечних предметів;

- забезпечити посилену охорону садочків, шкіл та вищих навчальних закладів;

- забезпечити розвозку, супроводження дітей до школи там, де це необхідно;

- провести тренування щодо дій у разі оголошення повітряної тривоги.

Також будуть внесені зміни у зміст навчальних програм для 6–11 класів. Так, до предмету «Захист України» буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності, де діти вивчатимуть як поводитися у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Разом з цим, на виконання доручення Президента України та Уряду, в МВС анонсували початок проекту «Безпечне освітнє середовище в умовах війни». А перший заступник Міністра МВС України Євгеній Єнін повідомив, що у рамках Проекту спільно з Міністерством освіти та науки заплановано проведення низки профілактичних заходів.

Більше деталей: https://bit.ly/3aHjzvq

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: