Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Реакція українських політиків на обстріл Вінниці військами РФ: Росія - країна-терорист, яка чинить геноцид українців, це має визнати весь світ

Реакція українських політиків на обстріл Вінниці військами РФ: Росія - країна-терорист, яка чинить геноцид українців, це має визнати весь світ фото

Українські політики прокоментували ракетний удар російських окупантів по Вінниці.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Лідер "ЄС" та п'ятий президент Петро Порошенко зазначив: "У центрі моєї рідної Вінниці зараз - справжнє пекло. російські окупанти влучили в цивільні об’єкти, вже відомо про щонайменше 12 загиблих, серед яких маленька дитина. росія продовжує руйнувати мирні українські міста, вбивати дітей і жінок. росія - це держава-терорист, яка вчиняє геноцид українців. Світ має це визнати і покарати путіна та його банду".

Водночас лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко наголосила, що світ мусить офіційно визнати Росію терористичною державою й запровадити санкції, яких досі не знала історія.

"Санкції, що за лічені місяці поховають путінський режим! А ЗСУ мають негайно отримати зброю, здатну вражати літаки та кораблі, з яких запускають ракети по українських ТРЦ, багатоповерхівках, лікарнях та дитячих садках", - додала вона.

Голова Київського безпекового форуму, експрем'єр Арсеній Яценюк заявив: "Черговий злочин нациста путіна і його орди. Ще один трагічний факт для тих, для кого досі все "неоднозначно". Росія - країна-терорист. Це має бути визнано всім світом. Путін має відповісти у міжнародному трибуналі".

Партія "Голос" також закликає світ визнати РФ державою-терористом.

Нагадаємо, 14 липня російські окупанти випустили 3 ракети по офісній будівлі у Вінниці. Президент Володимир Зеленський назвав обстріл терористичним актом.

Відомо, що війська РФ вдарили по Вінниці ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря. Кількість жертв внаслідок удару становить 20 осіб, зокрема 3 дитини.

Читайте: Від ракетного удару росіян по Вінниці загинула маленька дитина. ФОТО дня 21+ 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: