Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Батальон тероборони на Прилуччині укомплектований на 87%

Батальон тероборони на Прилуччині укомплектований на 87% фото

З початку року сили батальйону територіальної оборони Прилуцького району укомплектували на 87%. Про це у коментарі ТК «Прилуки» розповів командир військової частини А 7330 Юрій Кузьменко. Прилуцький батальйон увійде до складу бригади територіальної оборони Чернігівської області. За словами Юрія Кузьменка наразі триває облаштування місцевих пунктів постійної дислокації та вже почалися збори.

«На даний час проходить спільне штабне тренування, задіяні пока два батальйона, ну а в подальшому всі батальйони будуть, пройдуть ну злагодження обов'язково, все буде з часом», - додав він.

За його словами батальйон сформовано на 87%, решта потенційних резервістів - отримали рекомендаційні листи.

«Ми їх чекаємо, вони десь там звільняються  і приходять до нас, я думаю що в найближчий час ми будемо 100% закомплектовані», - додав Юрій Кузьменко.

Наразі, згідно ЗУ «Про основи національного спротиву» приєднатися до лав місцевого батальйону тероборони можуть українці віком від 20 до 60 років, без судимостей та серйозних вад здоров’я.

Це стосується і жінок.

Зокрема, Прилуцький батальйон вже має трьох жінок-резервістів.

«Це начальник медичного пункту, це діловод і офіцер групи планування. В нас ще є потреба в фінансистах, но це праця буде, вони за батальйоном будуть рахуваться але служба їхня буде в Чернігові. Поки є дві посади в нас вільні, можуть бути жінки», - сказав командир військової частини А 7330.

Шлях батальйону територіальної оборони Прилуцького району починається із територіального резерву у місті Прилуки.

Водночас, прилучани можуть служити Україні по контракту в резерві, додав Юрій Кузьменко.

«Заключають з батальйоном контракт, працюють у себе на заводі чи десь в полі в аграрній фірмі, а коли мобілізація чи навчання - ми їх призиваємо, вони стають до нас в строй, проходим злагодження і все інше, вони знають своє місце у строю, якщо буде мобілізація, вони пройдуть навчання, це буде і тактична медицина, топографія, зв'язок там, РХБЗ, бойова підготовка обов'язково, тактична, все буде, і вони будуть знать що вони рахуються за нашим батальйоном, якщо мобілізація, то приходять іменно в наш батальйон», - пояснив він.

Фото: ілюстративне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: