Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У найстарійшої матері України можуть відібрати доньку

У найстарійшої матері України можуть відібрати доньку фото

До мешканки Чернігова Валентини Підвербної, найстаршої матері за версією Книги рекордів України, із позовом звернулася жінка, яка вважає, що її яйцеклітину незаконно використали для штучного запліднення. Як повідомляє Gorod.cn.ua, позивачкою є Оксана Спектор, предметом спору – оскарження материнства. Засідання для розгляду справи №751/4095/21 по суті призначили на 12 січня у Новозаводському райсуді Чернігова.

Справу прийняли до розгляду 17 червня. Встановити істину має суддя Ірина Яременко. Попереднє засідання провели 21 грудня. Тоді Оксана Спектор уточнила свої позовні вимоги - визнати її матір`ю неповнолітньої, яка народилась у Чернігові та внести зміни до актового запису про народження дитини, а саме в графі «матір» змінити дані на її прізвище.

Фактично, позивачка заявила свої права на дівчинку Анну-Марію, яку 23 лютого 2011 року у Чернігівському пологовому будинку народила 65-річна чернігівка Валентина Підвербна. Остання двічі була в шлюбі, але не мала дітей. Жінка довгий час збирала гроші на штучне запліднення, яке зробили в Київському інституті репродуктивної генетики. Медики використали донорську яйцеклітину.

Адвокат позивачки, чернігівський юрист Сергій Вольфовський пояснив журналістам: його клієнтка має вагомі підстави вважати, що для запліднення Валентини Підвербної використали її яйцеклітину без дозволу. У суді Оксана Спектор хоче домогтися проведення ДНК-експертизи. Якщо тест буде негативним, жінка відкличе позов, якщо позитивним, то долю дитини вирішуватимуть у судовому порядку.

У коментарі інформагентству «Укрінформ» Сергій Вольфовський уточнив деякі деталі. Зокрема, що його клієнтка – з Харкова, але нині мешкає в Державі Ізраїль. За словами адвоката, Оксана Спектор не продавала яйцеклітини, а здала на зберігання, не давши дозволу на їх використання.

Сама Валентина Підвербна впродовж багатьох років воліє уникати спілкування зі ЗМІ та соціальними службами. Вихованням дитини займається особисто. У вересні 2017 року Анна-Марія пішла до першого класу чернігівської школи №35.

 

Фото – з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: