Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Молодим жінкам у Франціїї контрацептиви даватимуть безкоштовно

Молодим жінкам у Франціїї контрацептиви даватимуть безкоштовно фото

З 1 січня у Франції почала діяти програма, що передбачає безоплатне отримання жінками віком від 18 до 25 років контрацептивів. Про це повідомляє AFP. За даними Міністерства охорони здоров'я країни, кожна жінка отримає безоплатну (один раз на рік) консультацію гінеколога, відповідні біологічні обстеження, а також протизаплідні засоби – пігулки, імплантати, внутрішньоматкові спіралі та інші засоби.

Раніше безкоштовно отримувати протизаплідні пігулки у Франції могли лише неповнолітні дівчата. Зазначається, що ця ініціатива є частиною заходів, яких уживає уряд країни для поліпшення ситуації з правами жінок та подолання бідності серед молоді.

"Жінки віком від 18 до 25 років дуже вразливі, тому що вони втрачають багато прав у порівнянні з тим, коли вони були неповнолітніми, і перебувають у дуже небезпечному економічному становищі", – заявила представниця французької феміністської асоціації En avant tous Луїза Делав'є, передає Orange.

Раніше міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран заявляв, що відповідно до досліджень багато жінок у віці від 18 до 25 років відмовляються від контрацепції через їх високу вартість. За даними МОЗ країни, розширення програми обходитиметься державі у 21 мільйона євро на рік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: