Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Прогнози експертів з приводу поширеня COVID в Україні в 2022 році

Прогнози експертів з приводу поширеня COVID в Україні в 2022 році фото

У Київській школі економіки спрогнозували, як в цьому році буде поширюватись коронавірус. Швидкого згасання епідемії не буде. Про це повідомив в коментарі РБК-Україна керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко. В першому півріччі Україна може побачити ще більшу хвилю за кількістю випадків.

"Чому? Тому що ми бачимо безпрецедентні сплески в Європі. Але оскільки в нашій країні рівень вакцинації буде набагато вище, ніж був на початку "дельта-хвилі", то ми очікуємо, що госпіталізації і смертність будуть нижче, ніж це було у нас восени", - зазначив він.

За словами Ганіченка, друге півріччя зараз виглядає дуже невизначено. Далі ситуація в Україні залежатиме від кількох факторів.

"Перший фактор - від вакцинації: якою буде стеля, чи зможемо ми досягти 70% вакцинації дорослого або всього населення. І також розвиток епідемії в другому півріччі буде залежати від того, як будуть між собою взаємодіяти різні штами. Чи будуть вони витісняти один одного. Чи будуть з'являтися нові мутації і якщо так-то якими характеристиками вони будуть володіти", - зазначив він.

АВТОР: АНАСТАСІЯ РОКИТНА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: