Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Пожежозахищене та вибухозахищене вантажопідйомне кранове обладнання від провідного українського виробника

Пожежозахищене та вибухозахищене вантажопідйомне кранове обладнання від провідного українського виробника фото

Можливістю виготовлення пожежозахищених і вибухозахищених кранів можуть похвалитися далеко не всі сучасні українські заводи кранової техніки. Ці варіанти виконання вантажопідйомного кранового обладнання передбачають наявність цілого ряду технічних особливостей у вигляді додаткового захисту, тому проектування та виготовлення таких кранів є досить складним процесом, та до того ж потребує додаткової сертифікації підприємства-виробника.

Проте, навіть у нашій країні і в цьому напрямку є «виробники-передовики», котрі завдяки своїй високоякісній пожежозахищеній  і вибухозахищеній продукції створили собі відмінну репутацію. Яскравий приклад тому - ТОВ «Київський завод підйомно-транспортного обладнання». Цей провідний український виробник кранової техніки на постійній основі поставляє свої вироби для вітчизняних та іноземних замовників, співпрацюючи у тому числі з підприємствами хімічної, гірничорудної, металургійної та інших галузей промисловості, де умови роботи підйомних кранів у багатьох випадках - особливі. Не кажучи вже про колосальні навантаження.

КЗПТО виготовляє своє пожежозахищене і вибухозахищене кранове обладнання - https://kzpto.com.ua/vzryvozashhishhennye-krany/ (це в основному - мостові крани класичної конструкції, кран-балки, козлові та напівкозлові крани) у повній відповідності з Правилами улаштування електроустановок (ПУЕ), які є основоположним документом у сфері безпеки не тільки у кранобудуванні, але і в багатьох інших галузях. Цей нормативно-правовий документ був прийнятий ще за часів СРСР; але, незважаючи на це, досі залишається актуальним – після незначної доробки він затверджений у незалежній Україні.

Відповідно до ПУЕ, головна конструктивна особливість пожежозахищених і вибухозахищених кранів полягає в тому, що вони в процесі роботи не повинні утворювати іскріння, не перегріватися та мати спеціальний додатковий захист. Ця кранова техніка функціонує в досить небезпечних умовах, де може бути відкритий вогонь, запилене середовище, «вільний доступ» до горючих або хімічних речовин, розпечені матеріали тощо.

Тому в таких екстремальних умовах може працювати виключно вантажопідйомне кранове обладнання із захисною оболонкою і у приміщеннях із потужною вентиляційною системою. Такі крани на постійній основі повинні продуватися чистою повітряною масою по замкнутому або розімкнутому циклу. При цьому потрібно відзначити, що повітря повинно бути саме чистим, без присутності пилу, парів або дрібних горючих частинок. Але ще більш важливо, і виробники кранової техніки акцентують на цьому велику увагу, що викид «відпрацьованого» повітря в розімкнутому вентиляційному циклі в пожежонебезпечну зону категорично заборонений.

Такі відомі виробники як Київський завод ПТО, особливу увагу приділяють вимогам технологічної безпеки при експлуатації своєї вантажопідйомної техніки. Покупців, безумовно, порадує цінова політика КЗПТО. Ціни на кранове обладнання тут мінімально можливі, а за якістю і надійності крани не поступаються кращим світовим зразкам (до речі, всі вони повністю відповідають діючим нормативним документам Європейського Союзу в галузі кранобудування).

Отримати безкоштовну консультацію щодо вибору сучасної кранової техніки або замовити підйомний кран недорого можна через заводський сайт, розміщений в Інтернеті за адресою: www.kzpto.com.ua

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: