Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До Чернігова почнуть їздити «ІНТЕРСІТІ»

До Чернігова почнуть їздити «ІНТЕРСІТІ» фото

До 2024 року Чернігів інтегрують у мережу швидкісних потягів «Інтерсіті». Про це сьогодні, 9 листопада, на форумі «Велике будівництво: нова залізниця» заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє прес-служба відомства. За його словами, до кінця 2024 року потяг «Інтерсіті» має доїздити до кожного обласного центра. Аби досягнути цієї мети, «Укрзалізниця» розгорне масштабну електрифікацію колій.

«Ми плануємо електрифікувати щонайменше 500 км до 2024 року. Це дозволить налагодити швидкісні міжрегіональні сполучення та запустити нові маршрути формату Інтерсіті+ до понад 10 обласних центрів країни, серед яких Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон», — зауважив Олександр Кубраков.

Один з пріоритетних напрямів, Черкаси – станція ім. Т. Шевченка, передбачає у перспективі встановлення швидкісного сполучення Чернігова з Києвом та іншими містами.  Як зазначається,  продовження проєктів електрифікації (зокрема, на сегменті від Черкас до Гребінки та від станції ім. Тараса Шевченка до Помічної) дозволить налагодити пряме сполучення зі столицею та 5–6 обласними центрами (зокрема, Харковом, Полтавою, Черніговом, Сумами, Миколаєвом, Херсоном).

Фото – Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: