Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Знайдено багато органічних сполук на Червоній планеті

Знайдено багато органічних сполук на Червоній планеті фото

Американському марсохіду Curiosity під час простою по причині ремонту вдалося виявити нові органічні сполуки на Червоній планеті. NASA заявило, що у зразках, відібраних Curiosity на Марсі, знайшли аміак та бензойну кислоту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на науковий портал Popular Science.

У 2017 році в марсохода Curiosity зламався дриль, яким він бури марсіанську породу. Після цього NASA вирішило змінити метод відбору проб: марсохід поміщав зразки бруду до чашки з хімічним коктейлем. Саме такий "вологий відбір" дозволив вченим знайти аміак та бензойну кислоту, які раніше не зустрічалися на Марсі.

Вчені вважають, що бензойна кислота могла з'явитися на Червоній планеті в результаті минулого життя. Це відкриття також показало перспективність цього методу збору зразків на Марсі.

Дослідникам ще потрібно з’ясувати, де і як саме виникли ці органічні сполуки. Як показують дослідження, аміак та бензойна кислота можуть виникати в результаті геологічних процесів на планеті. Вони потенційно можуть бути індикаторами того, що Марс у минулому був придатним для життя, оскільки аміак міг утворитися в результаті розщеплення органічної речовини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: