Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ціни на поховання у Чернігові суттєво збільшаться

Ціни на поховання у Чернігові суттєво збільшаться фото

Ритуальні послуги в Чернігові суттево здорожчають. Маються на увазі саме ті, що надає КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування». Зростання складе майже 50 відсотків. Таке рішення було ухвалено в жовтні під час засідання виинкому міської ради.

Як зазначила заступник начальника управління — начальник відділу економіки підприємств комунальної власності та цінової політики Віталія Ярещенко, розцінки на поховання не переглядали 3 роки. З того часу, мовляв, вищими стали мінімальна зарплата і вартість сировини і матеріалів.

Чиновники запропонували підвищити ціни на ритуальні послуги у середньому на 40-50%. Якщо раніше викопати могилу в умовах немерзлих грунтів механізованим способом (при розмірі труни 2 м) коштувало 598 грн. 49 копійок, то тепер 827 грн. У Житомирі те саме обійдеться у 872.

Вирити яму для поховання в умовах немерзлих грунтів ручним способом (при розмірі труни 2 м) вартувало 805 грн., а буде - 1270 грн. Те ж в умовах мерзлих грунтів нині полегшить кишеню на 2053 грн. (до цього 1032). Це на 247 грн. менше, ніж у Полтаві.

Допоховання в існуючу могилу родича в урни з прахом померлого коштуватиме 533 грн., хоч до того було 397. У Львові ця послуга доступна за ціною 565 грн.

Члени виконкому також проголосували за зміну вартості послуг, які включені до мінімального переліку на проведення безоплатного поховання померлих осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій та інвалідів війни.

Порівняння за більшістю позицій засвідчило: нові розцінки піднімуть Чернігів з нижньої частини списку міст до середини.

За матеріалами Gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: