Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про що свідчить швидкий знос автомобільних шин

Про що свідчить швидкий знос автомобільних шин фото

Далеко не всі автомайстри зможуть одразу сказати, що заламалося в машині. Для діагностики значної частини несправностей необхідна наявність не тільки кваліфікованого механіка або електрика, але ще і спеціального устаткування. Проте, існує широкий перелік проблем в конструкції машини, які може легко виявити навіть сам автолюбитель. Виявляються....

 

Далеко не всі автомайстри зможуть одразу сказати, що заламалося в машині. Для діагностики значної частини несправностей необхідна наявність не тільки кваліфікованого механіка або електрика, але ще і спеціального устаткування. Проте, існує широкий перелік проблем в конструкції машини, які може легко виявити навіть сам автолюбитель. Виявляються несправності за допомогою аналізу поточного стану шин - того, наскільки сильно і як конкретно вони зносилися.

1. «Пилкоподібний» знос шин

Багато автомобілістів взагалі не звертають будь-яку увагу на «пилкоподібний» знос блоків протектора. Йдеться про випадки, коли передні кромки сточуються набагато швидше і сильніше задніх. В результаті, якщо подивитися при такому зносі на робочу частину колеса, то його перетин буде нагадувати зуби пилки. Подібний «високохудожній» знос гуми вказує на наявність проблем з шаровими опорами, сайлентблоками, а також зі підшипниками.

2. Лисини на протекторі

Нерівномірно розкидані по всій поверхні протектора лисини - ще один тривожний знак, який ні в якому разі не слід ігнорувати. Найчастіше колеса зношуються таким чином, коли з'являються проблеми з амортизаторами. Лисини - це результат того, що значна частина роботи щодо пом'якшення ударів від дорожніх нерівностей перекладається на робочу частину шини.

3. Улоговина на краю протектора

Звертати свою увагу слід і на самий край протектора колеса. Якщо там почали з'являтися характерні улоговини - справи кепські. Слід якомога швидше відправитися на СТО і перевірити втулки стабілізатора поперечної стійкості. Також біда може критися в шарових шарнірах і підшипниках. Головна проблема і небезпека полягають в тому, що найчастіше улоговини майже не помітні оку. Найкраще діагностувати подібну форму зносу навпомацки, чіпаючи колесо в потрібному місці кінчиками пальців.

4. Діагональна лисина


Проблема, яка зустрічається тільки на автомобілях з переднім приводом. Поява діагональної лисини на протекторі вказує на те, що на задній осі не виставлений розвал-сходження. Втім, обійтися все може і малою кров'ю. Іноді такий знос з'являється на колесах тих автомобілів, задня вісь яких часто перевантажується .

5. Грижа

Появу грижі на шині вкрай складно проігнорувати. Досвідчені автомобілісти добре обізнані про те, що характерна опуклість має всі шанси з'явиться на гумі після серйозного удару колесом. При цьому не кожен водій до кінця усвідомлює всю тяжкість ситуації. Річ в тому, що, якщо на колесі з'явилася грижа - це означає, що воно не прийняло на себе значну частину кінетичної енергії удару. А значить удар прийшовся в першу чергу по колісному диску і підвісці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: