Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про дітей, батьків та небезпечні дії

Про дітей, батьків та небезпечні дії фото

Батьки постійно опікуються своїми дітьми, намагаються уберегти від різних небезпек, але існують приховані загрози, які можуть критися і в безпечних на перший погляд місцях на, зразок дитячого майданчика. Ми склали список занять, які виглядають нешкідливо, але насправді потенційно небезпечні для вашої дитини. Він допоможе ....

 

Батьки постійно опікуються своїми дітьми, намагаються уберегти від різних небезпек, але існують приховані загрози, які можуть критися і в безпечних на перший погляд місцях на, зразок дитячого майданчика.

Ми склали список занять, які виглядають нешкідливо, але насправді потенційно небезпечні для вашої дитини. Він допоможе вам завжди залишатися напоготові і вберегти від біди улюблених чад.

1. Заняття небезпечними видами спорту

Існує величезна кількість позитивних моментів у тому, що дитина займається спортом, але є також і деякі види спорту, які чинять сильний вплив на організм і можуть бути потенційно небезпечні для дітей.

«Велика шістка», якої варто уникати, за словами патологоанатома доктора Беннета Омалу, — це американський футбол, хокей, змішані єдиноборства, бокс, рестлінг і регбі. Займаючись цими видами спорту велика ймовірність отримати удар в голову, а це може призвести до пошкодження мозку.

Також це може викликати компресію в хребті або перерозтягнення спини. Часті тренування з часом можуть призвести до сколіозу. Варто уникати спорту з великою кількістю присідань, підйомів тягарів над головою, жорстких приземлень (як, наприклад, в акробатиці або гімнастиці), бігу на довгі дистанції.

2. Тривале сидіння в позі W

Діти часто граются на підлозі, сидячи в такій позі, тому що вона для них комфортна. Тим не менш звичка складати ноги у формі букви W дуже небезпечна. Лікарі радять батькам не дозволяти дітям сидіти в цій позі.

Остеопат Авні Триведи навіть назвав цю шкідливу звичку новою епідемією, яка впливає на розвиток дітей, зокрема на суглоби ніг і гомілкові кістки, послаблює мускулатуру тіла і створює зайвий тиск на спину, шию і плечі.

3. Мультфільми та ігри на планшетах

Дітлахи все більше часу проводять біля екранів. Практично у кожного сучасного малюка є свій планшет для ігор і мультиків. Лікарі попереджають батьків, щоб вони скорочували час біля екранів, наскільки це можливо, тому що блакитне світло шкодить очам.

Поширені симптоми надлишкового впливу блакитного світла — це головні болі, дискомфорт в плечах і шиї, подразнення і сухість в очах. Але є також і психологічні прояви: зниження уваги, погана поведінка, дратівливість. Також це впливає на режим дня, через що дитина відчуває себе втомленою.

4. Катання з гірки з дитиною на колінах

Багато батьків думають, що з’їхати з гірки з малюком на руках буде безпечніше для нього. Насправді це добре замаскована загроза, яка спричинити переломом кінцівок дитини.

Як пояснює педіатр доктор Діана Арнаут, через більшу вагу батько з дитиною на руках розвине велику швидкість, і в тому випадку, якщо рука або нога дитини застрягне чи зачепиться за поверхню гірки, це, найімовірніше, призведе до перелому.

5. Стояння на стільці

Це найбільш часта причина травм, особливо серед дітей 1-2 років. Діти — невгамовні, їм постійно треба кудись дертися, в тому числі і на стільці. Падіння з високих стільців призводять до травм голови і струсу мозку.

Фахівці радять батькам пристібати своїх дітей в стільчиках для годування, не дозволяючи їм вставати, а також завжди дивитися за ними, тому що дитина може відштовхнутися ногами від столу і перекинутися разом зі стільчиком.

6. Ігри в багнюці

Funny little girl playing in a large wet mud puddle on sunny summer day. Child getting dirty while digging in muddy soil. Messy games outdoors.
Дітям подобається бруднитися, граючись на вулиці. Але потрібно брати до уваги, де саме вони граються, тому що іноді копирсання у бруді може бути смертельно небезпечним заняттям. Головна причина — отруйний метал свинець та його вплив на наше здоров’я.

Незважаючи на те що зараз фарби, що містять свинець, заборонені для фарбування будинків, залишилися старі будівлі з облупленою свинцевою фарбою, яка потрапляє в ґрунт поруч з ними. Граючись в багнюці, діти можуть піддаватися впливу свинцю, що викликає пошкодження мозку і проблеми зі здоров’ям на все подальше життя.

7. Стрибки на батуті

Багато батьків дозволяють своїм дітям стрибати на батутах в парках і на пляжах, а також встановлюють їх біля своїх будинків. Але ця, на перший погляд, невинна і весела іграшка для стрибків може представляти серйозну небезпеку для дітей.

В інструкціях Американської академії педіатрії сказано, що не варто встановлювати батут, якщо в будинку є діти. Травми під час стрибків на батуті не рідкість, серед них зламані кістки і травми голови.

8. Підстригання газону разом з дітьми


І самохідна, і несамохідна газонокосарка — це агрегат підвищеної небезпеки, який може легко травмувати дитину, якщо вона захоче підійти ближче, щоб розгледіти, як все працює. Випадки бувають різні: від падіння дитини з батьківських колін прямо під важкі механізми газонокосарки до травми очей каменем, шматочком сміття або ґрунту під час підстригання трави. І ви точно не захочете, щоб це трапилося з вашою дитиною.

За інформацією HealthyChildren.orgу США щорічно понад 9 000 дітей потрапляють в пункти невідкладної допомоги через травми, пов’язані з роботою газонокосарки. У той час як хтось з батьків займається підстриганням газону, діти повинні на всяк випадок залишатися всередині будинку. Також варто переконатися, що сусідських дітей теж немає поруч.

9. Підйом на високі конструкції

Майданчики люблять як діти, так і їх батьки. Але важливо пам’ятати, що діти повинні весь час перебувати під наглядом, щоб уникнути нещасних випадків.

За статистикою Центру по контролю і профілактиці захворювань, більше 200 000 випадків дитячих травм відбуваються на майданчиках кожен рік. Деякі з них небезпечні для життя і вимагають термінового втручання лікарів. Більшість таких випадків пов’язана з падінням з висоти. Коли дитина лізе по сходах, ви можете відчувати гордість, що у вас такий спритний малюк, але не варто також забувати, що це може призвести до падіння і серйозної травми.

10. Катання на велосипеді без шолома

Катання на велосипеді дає дітям відчуття самостійності, свободи і веселощів, тому вони його так люблять. Проте їзда на велосипеді може стати небезпечною, якщо підходити до неї безвідповідально.

Діти, як і дорослі, повинні надягати шолом — це перше правило безпеки. Шолом захищає голову в разі падіння, що допомагає уникнути пошкоджень мозку і серйозних травм. Також дуже важливо, щоб під час катання на велосипеді діти завжди були під наглядом. Велосипедна прогулянка може стати відмінним сімейним дозвіллям, і ви можете показати дітям чудовий приклад, одягаючи шолом.

Ми сподіваємося, що ця добірка потенційних загроз здоров’ю допоможе вам і вашим дітям безпечно насолоджуватися життям щодня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: