Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ці кінокартини допоможуть зрозуміти дитину

Ці кінокартини допоможуть зрозуміти дитину фото

Незважаючи на те, що всі дорослі колись були дітьми, вони незавжди розуміють власних дітей. Ми зібрали 15 історій, які розкривають внутрішній світ дітей і їх батьків з різних ракурсів, допомагають зрозуміти нюанси відносин і навіть знайти відповіді на деякі питання, які не дають вам спокою. 1. Чесне піонерське (Один з особливих піонерів)...

 

Незважаючи на те, що всі дорослі колись були дітьми, вони незавжди розуміють власних дітей. 

Ми зібрали 15 історій, які розкривають внутрішній світ дітей і їх батьків з різних ракурсів, допомагають зрозуміти нюанси відносин і навіть знайти відповіді на деякі питання, які не дають вам спокою.

1. Чесне піонерське (Один з особливих піонерів)

Добра трилогія про радянське дитинство і двох хлопчаків, закоханих в красиву однокласницю, про пригоди і дружбу – про все, з чого народжується щастя і віра в світле майбутнє. Дія розгортається в 70-і роки минулого століття. І для дітей, і для більшості батьків це незнайоме піонерське минуле. Але почуття, прагнення і мрії героїв актуальні у всі часи.

2. Молода

У 40 років Ліза стає розлученою жінкою і матір’ю-одиначкою в пошуках роботи. Правда, для кандидаток її віку вакансій немає, так що вона вирішується на справжню авантюру – за допомогою правильного макіяжу, зачіски і одягу Ліза перетворюється в 26-річну хіпстершу. Їй треба влізти в шкуру дівчини, яка тільки-тільки розпрощаласяя зі студентським життям, майже ровесниці своєї дочки. Це вимагає серйозного перегляду життєвих цінностей.

3. В небо за мрією

Хлопчик Паша Новіков мріє про небо, він хоче стати льотчиком-випробувачем. Він захоплюється не акторами і музикантами, а льотчиком Валерієм Чкаловим. Одного разу дитині підвертається можливість покататися на справжньому літаку, треба тільки виконати одну умову.

4. 2+1

Семюель веде легке і безтурботне життя, поки до нього не приходить молода жінка, яку він навіть не пам’ятає, вручає немовля, заявивши, що це його дочка. І тікає, залишивши гуляку батьком-одинаком. Малятко повністю змінює світ Семюеля, наповнивши новими фарбами і здоровим глуздом. Через вісім років матуся повертається, як ні в чому не бувало, і вимагає дитину назад.

5. Юність

12 років з життя хлопчика Мейсона, який дорослішає на наших очах, так як фільм знімався протягом усього цього часу. Всі кризові етапи дорослішання, стосунки з батьками в розлученні, вітчимом і мачухою, друзями і першими подружками, – все це показано прискіпливо і з живим інтересом до героїв.

6. Голос монстра

Хлопчику Коннору дуже погано, тому що його мама сильно хворіє. Він боїться її втратити і не знаходить відповідей на питання, які його мучать. Одного разу до нього приходить монстр з тисового дерева і починає розповідати історії, які ввчать дитину справлятися зі страхами.

7. Обдарована

Народження вундеркінда – це завжди складна ситуація. Вона ставить перед батьками важливе питання: повністю розкривати потенціал дитини, що виводить її з кола спілкування з ровесниками, або дозволити їй провести нормальне дитинство. Після смерті сестри Френку дається на виховання маленька обдарована племінниця. Ще до семи років вони граючи проходять шкільну програму, але він дуже старається приховувати від оточуючих здібності дівчинки в математиці.

8. Мері Поппінс, до побачення

Сімейство Бенкс терміново шукає няню, але великих грошей платити не може, тому що справи у містера Бенкса йдуть не дуже добре. На щастя, до них на парасольці прилітає відмінна няня Мері Поппінс. Вона має чудові комунікативними навички – вміє розмовляти з тваринами і птахами, а також викликати прихильність до себе найбільш похмурих людей. Вона – справжня досконалість з незаперечним талантом до чаклунства.

9. Ріки і Флеш

Заради кар’єри рок-зірки Ріки давним-давно залишила чоловіка і трьох дітей, відмовившись від ролі простої домогосподарки. Зіркою вона не стала: вдень працює касиркою, ввечері виконує кавер-версії відомих композицій в барі і цілком задоволена своєю долею. Але одного разу їй дзвонить колишній чоловік – у старшої дочки депресія і потрібна допомога мами.

10. Ближче, ніж здається

Чотири кіноновели розповідають історії про взаємини батьків і дітей: про батька, якому здається, що дочка його зганьбила; про дівчинку, якій не подобається «другий тато»; про дитбудинку, який знайшов чарівну двері в іншу реальність; про маленького скрипаля, що мріє знайти тата.

11. Прощавай, Крістофер Робін

Історія про те, як складалися стосунки Алана Мілна і його сина Крістофера Робіна. Іграшки сина надихають письменника на ідею казкового лісу, де живе Вінні-Пух, великий любитель меду. На жаль, популярність, яку завоювали книги батька, сильно псує життя бідному Крістоферу і мало його радує.

За матеріалами

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: