Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Боржників захистили від коллекторів

Нещодавно Президентом України Володимиром Зеленським був підписаний закон "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості". "Мій Закон про врегулювання простроченої заборгованості 4241 щойно підписано президентом. Відтепер жодні погрози, неетична поведінка, порноколажі, кількагодинний автододзвін, ...

 

Нещодавно Президентом України Володимиром Зеленським був підписаний закон  "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості".

"Мій Закон про врегулювання простроченої заборгованості 4241 щойно підписано президентом. Відтепер жодні погрози, неетична поведінка, порноколажі, кількагодинний автододзвін, взаємодія з третіми особами без їхньої згоди — заборонено", — написала депутатка від "Слуги народу" Ольшу Василевська-Смаглюк.

Як відзначається у пояснювальній записці до документу, його метою є "врегулювання правовідносин, що виникають під час врегулювання простроченої заборгованості, з метою захисту прав споживачів-боржників та обмеження доступу до ринку потенційно недобросовісних колекторів".

Документ також надає повноваження Національному банку наглядати за додержанням банками, іншими фінансовими установами та особами, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, а також колекторськими компаніями законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг, у тому числі слідкувати за виконанням вимог до взаємодії зі споживачами при врегулюванні простроченої заборгованості.

Що відомо
19 березня Верховна рада ухвалила закон щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості. Зокрема, цим законом регулюється діяльність колекторів та обмежується зловживання при стягненні заборгованості з боржників.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: