Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

7 добавок, які просто зобов’язані приймати всі жінки після 40!

Вони є вкрай важливими для всіх жінок, особливо після 40! Необхідно щодня забезпечувати організм вітамінами та поживними речовинами. А після 40 потрібно ще уважніше стежити за харчуванням, щоб захистити себе від проблем зі здоров’ям, які виникають з плином часу. Організм 40-річних не працює так само, ...

 

Вони є вкрай важливими для всіх жінок, особливо після 40!

Необхідно щодня забезпечувати організм вітамінами та поживними речовинами. А після 40 потрібно ще уважніше стежити за харчуванням, щоб захистити себе від проблем зі здоров’ям, які виникають з плином часу. Організм 40-річних не працює так само, як в молодості: зменшується м’язова маса, уповільнюється метаболізм і підвищується ризик хронічних захворювань.Саме тому важливо приймати вітаміни та інші поживні речовини.

Ось їх список:
1. Вітамін В12
Він має важливе значення в віці 40 років, бо покращує склад крові і роботу мозку. Можете знайти цей вітамін в м’ясі і продуктах тваринного походження: рибі, яйці,  Ми рекомендуємо приймати 2,4 мг в день.

2. Кальцій
Кальцій знижує ризик переломів, а також корисний для нервів, серця і м’язів. При нестачі кальцію тіло слабшає. Вживайте кунжут, тофу, сардини, мигдаль, броколі і шпинат.

3. Вітамін D
Цей вітамін захищає від хвороб та вірусів. Дефіціт вітаміну D пов’язаний з діабетом, хворобами серця, розсіяним склерозом і раком молочної залози. Одна з головних переваг вітаміну D в тому, що він допомагає абсорбції кальцію в організмі. Сонце є відмінним джерелом цього вітаміну. Також запитайте в аптеці про добавки з вітаміном D. Ви повинні отримувати не менше 600 МО в день (і 800 МЕ в день, після 50). Ліміт – до 4000 МО в день.

4. Магній
Магній допомагає регулювати кров’яний тиск. Його дефіцит призводить до серцево-судинних захворювань, діабету і запалення. Магній допомагає організму засвоювати кальцій і грає важливу роль для м’язів, нервів і серця. Він контролює рівень глюкози в крові. Якщо ви вживаєте здорові продукти, то, швидше за все, отримуєте необхідну добову дозу. Людям понад сорок потрібно приймати 320 мг в день. Ви знайдете магній в темно-зелених листових овочах, квасолі, сої, горіхах, насінні і авокадо. Надлишок магнію не представляє особливої ​​небезпеки для здоров’я, але може викликати діарею, нудоту і спазми.

5. Калій
Калій підтримує артеріальний тиск, незалежно від віку. Він знижує ризик інсульту. Проте, надлишок калію може призвести до пошкодження шлунково-кишкового тракту і проблем з серцем. Джерелом калію є банан, солодка картопля, квасоля і сочевиця.

6. Омега-3
Технічно це не вітамін, але жирні кислоти омега-3 заслуговують місце в цьому списку. Брак цієї поживної речовини підвищує ризик серцево-судинних захворювань і знижує когнітивні здібності. Дослідження показали, що омега-3 знижує кров’яний тиск, рівень поганого холестерину іриски серцево-судинних захворювань, а також покращує пам’ять і мислення. Хоча ви можете забезпечувати організм омега-3 жирними кислотами, вживаючи рибу, горіхи і листові овочі, однак слід приймати й добавки. 500 мг достатньо, якщо ви здорові, 800 до 1000 мг, якщо у вас є захворювання серця. І від 2.000 до 4.000 мг, якщо у вас високий рівень тригліцеридів. Не забудьте запитати свого лікаря про добову дозу, особливо, якщо ви приймаєте антикоагулянти.

7. Пробіотики
Вони мають особливе значення для жінок, особливо у віці 40 років. Пробіотики грають важливу роль в підтримці здоров’я кишечника, а також знижують ризик захворювань серця, діабету і інсульту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: