Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Назвали найдешевші фрукти в Україні

Вартість слив впала до найнижчого за останні три роки рівня. Сьогодні ці фрукти є найдешевшими в Україні. На гуртових ринках кілограм продають по 3-8 грн. Тиждень тому слива коштувала 10-15 грн, повідомляє "Інфо-Шувар". "Зниження ціни пов'язане...

Вартість слив впала до найнижчого за останні три роки рівня. Сьогодні ці фрукти є найдешевшими в Україні.


На гуртових ринках кілограм продають по 3-8 грн. Тиждень тому слива коштувала 10-15 грн, повідомляє "Інфо-Шувар". "Зниження ціни пов'язане із різким зростанням пропозиції від українських виробників та імпортерів. Сьогодні Україна активно збирає власний врожай. Крім того імпортує багато сливи з Молдови, Сербії, Узбекистану. До того ж зростає конкуренція з боку інших фруктів.

Стає більше українських та імпортних персиків, нектаринів, абрикосів. Також знижується ціна на лохину і збільшується пропозиція раннього яблука та груш", - розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку. Українські абрикоси на гуртових базарах коштують 14-25 грн, персики - 20-25, яблука - від 9 грн. Апельсини продають по 25-45, банани - 27-29, виноград - від 35 грн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: