Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Економіка зростає, а доходи - ні: експерт назвав причину

Цьогоріч українці матимуть на 2,7% більше товарів і послуг, ніж торік. Водночас стануть біднішими порівняно з жителями інших країн. "Люди порівнюють себе з оточенням. Вони їдуть у Польщу і бачать, що там життя поліпшується швидше, ніж у нас. Їдуть у Західну Європу або ...

Цьогоріч українці матимуть на 2,7% більше товарів і послуг, ніж торік. Водночас стануть біднішими порівняно з жителями інших країн.


"Люди порівнюють себе з оточенням. Вони їдуть у Польщу і бачать, що там життя поліпшується швидше, ніж у нас. Їдуть у Західну Європу або США і бачать, що там взагалі економіка зростає космічними темпами. У багатьох сьогодні вже є плазмові телевізори, смартфони. Цього не було у 90-ті минулого століття. Виходить, що з кожним роком живемо краще. Але це самозаспокоєння, яке не призводить ні до чого хорошого", - говорить президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак, передає Сегодня.

За його словами, економіка України щороку відстає за економіку європейських країн.

"За підсумками цього року станемо ще біднішими щодо інших країн. Можна сказати, що за підсумками року українці стануть трохи багатшими, ніж вчора, але ще біднішими, ніж, скажімо, поляки", - наголосив Козак.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: