Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Призначення субсидії на фактично проживаючих осіб

Управління соціального захисту населення інформує: Відповідно до «Положення про порядок призначення житлових субсидій», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №329 від 27.04.2018, субсидія може надаватися на осіб, які фактично проживають у житловому помешканні за адресою реєстрації. Тобто якщо у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих ...

 
Управління соціального захисту населення інформує:
Відповідно до «Положення про порядок призначення житлових субсидій», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №329 від 27.04.2018, субсидія може надаватися на осіб, які фактично проживають у житловому помешканні за адресою реєстрації.


Тобто якщо у складі домогосподарства кількість фактично проживаючих зареєстрованих членів домогосподарства є меншою за кількість зареєстрованих членів домогосподарства, субсидія призначається за рішенням комісії на фактично проживаючих зареєстрованих за даною адресою осіб. Рішення комісії у такому випадку приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та додаткових документів, необхідних для розгляду комісією питань (за їх наявності).

За рішенням комісії доходи зареєстрованих членів домогосподарства, які не проживають за даною адресою, в сукупний дохід домогосподарства не враховуються. Проте в такому випадку за рішенням комісії неможливо виключити:
• доходи членів сім’ї особи зі складу домогосподарства (чоловіка, дружини), які зареєстровані за іншою адресою;
• доходи осіб зі складу домогосподарства, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів поспіль протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії.

Виняток становить перебування за кордоном під час службового відрядження, лікування або навчання, що підтверджується відповідними документами.

За більш детальною консультацією або на прийом звертайтеся: м. Славутич, Центральна площа, 7 (міськвиконком), каб. 110 або за телефонами 3-00-11 (+110, +111), 3-01-12.

С. М. МАРТИНЕНКО, начальник відділу прийому громадян
з надання усіх видів державних соціальних допомог і компенсацій 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: