Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Звернення депутатської групи «Альтернатива» до славутичан

Шановні славутичані! Ми з Вами проживаємо в маленькому, компактному та комфортному місті, де знаємо один одного майже особисто. Ми – це громадяни України 49 (сорока дев’яти) національностей, які прагнуть того, щоб наш Славутич розвивався і в подальшому у напрямку покращення стандартів якості життя.

 

Шановні славутичані!

Ми з Вами проживаємо в маленькому, компактному та комфортному місті, де знаємо один одного майже особисто.

Ми – це громадяни України 49 (сорока дев’яти) національностей, які прагнуть того, щоб наш Славутич розвивався і в подальшому у напрямку покращення стандартів якості життя.

Хоча ми всі любимо наше місто та бажаємо бачити його в динамічному розвитку, ми всі різні та, відповідно, бачимо ці шляхи розвитку кожен по своєму.

Так влаштований світ, що в політиці завжди є влада та опозиція, які змінюють одна одну, в залежності від вибору більшості громадян України. При цьому меншість громадян, політичні сили якої не отримали владу, вимушені приймати правила гри більшості громадян, політичні сили якої отримали владу. Такі норми життя в суспільстві.

Депутатська група «Альтернатива» створена із опозиційних депутатів в Славутицькій міській раді.
Ми – депутати із групи «Альтернатива», як це і повинно бути в цивілізованому світі, прийняли вибір більшості людей, які віддали голоси за Партію Регіонів, та майже чотири роки знаходились в опозиції, не зраджуючи своїм виборцям.

На даний час політична ситуація в Україні поступово змінюється та до влади, на зміну представникам Партії Регіонів, приходять представники інших політичних сил, які раніше знаходились в опозиції. І це нормальний процес. Політичні еліти завжди змінюють одна одну, а ми, якщо бажаємо жити в цивілізованому суспільстві, повинні ставитись до цього абсолютно нормально та спокійно.

А зараз по суті. Вночі 9 травня в нашому місті стався прикрий випадок – було підпалено автомобіль депутата Славутицької міської ради Ісхакова І.Е. На нашу думку, в такий спосіб йому помстилися за активну політичну та громадянську позицію, підтримку руху ВО «Майдан», головою якого він являється в нашому місті.
Цей випадок свідчить про моральну слабкість наших політичних опонентів, а також мешканців міста, які підтримують політику Путіна В.В. по відношенню до нашої країни. У них, на жаль, не вистачає ані сил, ані розуму, ані сміливості, відкрито та відверто заявити публічно про свою особисту політичну позицію.
Прикро, але все було зроблено навпаки – низько, підло, під покровом ночі, потайки, ховаючись від людей та озираючись по сторонах.

Прикро та боляче усвідомлювати те, що в Славутичі, де кожен має можливість відкрито заявляти про свої політичні уподобання та висловлювати особисті думки, таке відбувається.

Ми – депутатська група «Альтернатива» засуджуємо такі ганебні дії деяких мешканців міста та вимагаємо від правоохоронних органів вчинення адекватних і рішучих дій щодо встановлення, засудження та покарання осіб, що вчинили кримінальний злочин по відношенню до приватного майна депутата Славутицької міської ради Ісхакова І.І.

Просимо всіх наших політичних опонентів та мешканців міста, котрі підтримують політику Путіна В.В., в подальшому не опускатись до подібного примітивізму, не переступати закон, а робити свої політичні заяви та висловлювати різноманітні особисті думки у цивілізований спосіб.

В нашому місті, на даний час, достатньо проблем, які необхідно негайно вирішувати, в тому числі і нам з вами. Тому не треба ускладнювати ситуацію в нашому маленькому містечку. Відкрити «ящик Пандори» дуже легко, але потім досить складно повернути все на свої місця та не соромлячись дивитись один одному у вічі.
Віримо в здоровий глузд славутичан та сподіваємось, що такий прикрий випадок, який стався вночі 9 травня 2014 в Київському кварталі та має всі ознаки кримінального злочину, більше ніколи не повториться в нашому місті.

З повагою,
Голова депутатської групи «Альтернатива»
Гантімурова Н.А.


Коментар відділу зав’язків з громадськістю ГУМВС України
в Київській області

 
9 травня о 03:25 до чергової частини Славутицького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що автомобіль «Mazda», який був припаркований біля його дому підпалили невідомі.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці з`ясували, що автомобіль належить місцевій жительці – приватному підприємцю. Після ліквідації пожежі, під час огляду, працівники міліції вилучили ганчірку із запахом схожим на запах рідини для розпалювання вугілля, горіння якої, попередньо, призвело до загорання автомобіля.

Наразі правоохоронці з`ясовують можливі мотиви вчинення кримінального правопорушення, розглядаються версії щодо підприємницької діяльності потерпілої та політичної діяльність її чоловіка.

За даним фактом слідчим відділом Славутицького міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Досудове розслідування триває.

В період з 8 по 10 травня 2014 року на території міста Славутич не було зафіксовано порушень громадського порядку, які б могли бути пов’язані із загостренням соціально-політичної ситуації в країні. Фактів пошкодження Державного прапору України, іншої державної символіки, як і фактів розміщення прапорів інших держав, політичних партій, громадських організацій на території міста Славутич не виявлено. Іноземні громадяни, в тому числі громадяни Російської Федерації за дії, які б могли дестабілізувати криміногенну обстановку в місті, не затримувались.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: