Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Свято Кобзаря

9 березня, в день народження Тараса Григоровича Шевченка, відбулося громадсько-мистецьке свято, присвячене Великому Кобзарю. Розпочалося воно з покладання квітів до погруддя поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного й громадського діяча. У своєму виступі міський голова...

 

9 березня, в день народження Тараса Григоровича Шевченка, відбулося громадсько-мистецьке свято, присвячене Великому Кобзарю. Розпочалося воно з покладання квітів до погруддя поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного й громадського діяча.

У своєму виступі міський голова Славутича Юрій Фомічев підкреслив:

– Минуло 202 роки з дня його народження, а кожне слово Тараса Григоровича – ніби із сьогодення! Його твори допомагають осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

Доля щедро наділила Тараса великими талантами. Очевидці переказували, що в колі друзів і знайомих поет вів задушевні розмови, читав свої вірші, а також співав українських пісень. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною, суверенною державою, коли в Україні шануватиметься мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Поет пов’язував свою долю з Україною, яка постала перед ним поневоленою, сплюндрованою завойовниками з усіх сторін. Він своїм полум’яним словом виступав на її захист, закликав до боротьби і залишив своїм «живим і ненародженим землякам» важливі дороговкази.

На святі окрім представників влади та громадськості було багато молоді, звучали твори Тараса, а також українські пісні. Творча програма була підготовлена вихованцями ДШМ спільно з Кіноконцертним комплексом.

Нагадаємо, що 7 березня представники громадських організацій «Ветеранів АТО», «Майдан» та «Просвіта» під прапорами України та кримських татар вшанували пам’ять Тараса Шевченко

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: