Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Київській області ситуація із розповсюдженням захворювань на грип та ГРВІ оголошена надзвичайною

У зв’язку з перевищенням порогового рівня захворювання людей на грип та ГРВІ у 1,5 рази понад один тиждень у Баришівському, Богуславському, Білоцерківському, Іванківському, Ставищанському, Таращанському, Києво-Святошинському, Макарівському, Обухівському, Переяслав-Хмельницькому...

 

У зв’язку з перевищенням порогового рівня захворювання людей на грип та ГРВІ у 1,5 рази понад один тиждень у Баришівському, Богуславському, Білоцерківському, Іванківському, Ставищанському, Таращанському, Києво-Святошинському, Макарівському, Обухівському, Переяслав-Хмельницькому, Миронівському, Яготинському районах області та в місті Біла Церква, у Київському регіоні оголошено надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

Рішення було прийнято на черговому засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 січня 2016 року.

Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе:

«Ситуація залишається складною, тим більше, що зараз спостерігається потепління, а у відлигу віруси зазвичай починають поширюватися швидше, ніж в мороз. У зв’язку з цим епідемічна ситуація у Київській області була оголошена як надзвичайна. Всім районним адміністраціям та міськвиконкомам було доручено мінімізувати проведення будь-яких культурно-масових заходів, забезпечити ліками, дезінфікуючими засобами та реактивами місцеві лікарні, поліклініки та лабораторії, а також виділити додатковий автотранспорт для центрів первинної медичної допомоги. Ми продовжуємо інформувати жителів області про профілактику захворюваності на грип та ГРВІ. Крім середніх та дошкільних навчальних закладів, керівники вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів повинні внести корективи в навчальні плани, зменшити кількість лекційних годин в аудиторіях за рахунок практичних і самостійних занять. Сьогодні карантин продовжується у школах Таращанського, Богуславського, Бориспільского, Макарівського, Броварського, Миронівського, Києво-Святошинського, Іванківського районів, а також у містах Ірпінь і Буча».

За даними Департаменту охорони здоров’я КОДА кількість захворюваних на грип та ГРВІ порівняно з попереднім тижнем зросла на 23%, а епідеміологічний поріг перевищено на 87,8%. За підсумками минулого тижня у Київській області захворіло на грип та ГРВІ 30947 осіб ( за минулий тиждень 23907 осіб, більше на 23%), із них діти до 17 років 48,2% ( минулий тиждень 52,4%).
 

 

 

Прес-служба першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: