Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Директору Славутицької філії НТУУ «КПІ» Анатолію Носовському присуджено Державну премію України

Згідно Указу Президента України №686/2015 від 08.12.2015 року групі українських вчених присуджено Державні премії України в галузі науки і техніки 2014 року за цикл робіт, пов’язаних із гарантуванням безпечної експлуатації та ефективності атомних електростанцій, якій був...

 
Згідно Указу Президента України №686/2015 від 08.12.2015 року групі українських вчених присуджено Державні премії України в галузі науки і техніки 2014 року за цикл робіт, пов’язаних із гарантуванням безпечної експлуатації та ефективності атомних електростанцій, якій був представлений Інститутом проблем безпеки АЕС Національної академії наук України.

До цієї групи вчених увійшов мешканець міста Славутича, директор Славутицької філії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», член-кореспондент НАН України, професор Анатолій Носовський.

Отримані результати цієї багаторічної праці українських вчених-атомників дали змогу не тільки істотно підвищити рівень екологічної безпеки діючих в Україні ядерних енергоблоків, захисту людини та навколишнього середовища, а й забезпечити зростання виробництва електроенергії на атомних електричних станціях, що в свою чергу створює високий ступінь довіри населення до ядерної енергетики.

Це підтверджується актами впровадження та багатьма відгуками, що надійшли від визначних вітчизняних фахівців і вчених, експлуатуючої організації НАЕК «Енергоатом», а також провідних наукових співробітників іноземних наукових центрів.

Колектив Славутичський філії НТУУ «КПІ» вітає професора Анатолія Носовського з присудженням високої Державної нагороди, та бажає подальших успіхів в роботі на благо України та її ядерної енергетичної галузі.


Заступник директора
СФ НТУУ «КПІ»
Ченкова В.В.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: