Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Оновлена стела

Славутич будувався як багатонаціональне місто, в його будівництві приймали участь будівельники з восьми республік колишнього СРСР. Так, в Єреванському кварталі нашого міста на честь вірменських будівельників була встановлена пам’ятна стела. Але роки дали про себе знати...

Стела до ремонту
«Архітектура – це застигла у камені музика». Вірменську мелодію відновили.

Славутич – наймолодше місто України. Рішення про будівництво нового міста для проживання працівників Чорнобильської атомної електростанції та членів їх сімей було прийнято після аварії на ЧАЕС, у 1986 році. А вже цього року місто Славутич відсвяткувало свою 28-у річницю. Майже стільки років і основним будівлям міста та архітектурним пам’яткам.

Славутич будувався як багатонаціональне місто, в його будівництві приймали участь будівельники з восьми республік колишнього СРСР. Так, в Єреванському кварталі нашого міста на честь вірменських будівельників була встановлена пам’ятна стела. Але роки дали про себе знати – і стела, перебуваючи в аварійному стані, стала загрозою для життя мешканців міста. На жаль, на сесії Славутицької міськради рішення про виділення грошей на ремонт підтримано не було.

Тоді двоє славутчан вирішили за власні кошти відремонтувати пам’ятник. За два тижні вони відновили фасад і надруковані на стелі прізвища будівельників, пофарбували верхівку стели, на якій сидить символ гордої Вірменії - національний орел.

Свої прізвища благодійники, що відновили стелу, афішувати відмовились: «Ми це робили для мешканців рідного міста, а не для самопіару», – так вони прокоментували свій вчинок.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: