Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стару славутицьку поліклініку перетворять у бізнес-резиденцію та житло для ВПО

Стару славутицьку поліклініку перетворять у бізнес-резиденцію та житло для ВПО фото

Славутич стане хабом для підприємців, містом релокації бізнесу та комфортним прихистком для людей, що втратили домівки.

Про це повідомив міський голова Славутича Юрій Фомічев facebook.

"Це проєкт Poliklinika. У результаті реалізації проєкту ми отримаємо новий виток економіки міста, робочі місця, 3000 кв метрів під комерційну та виробничу діяльність, центр психологічної підтримки, 140 нових квартир та заповнену і живу будівлю поліклініки, що зараз пустує і не використовується за призначенням", - повідомляє очілник міста.

За його словами, про цей проєкт він уже розповідав у Женеві на зустрічі робочої групи із територіального запобігання та управління кризами, та у Польщі на Урбан Форумі. Обговорювали боротьбу з кризовими ситаціями в громадах та посилення ролі місцевих органів влади для їх вирішення. Саме тому проєктом Poliklinika будуть займатися фахівці у розвитку міст та територій – урбан-бюро Big City Lab, з якими Славутич вже не перший рік працює у різних сферах, включаючи безбар’єрність.

"Тому ми довірили їм розробити концепцію перебудови нашої старої поліклініки у бізнес-резиденцію та житла для ВПО. Вони представили концепцію пілотного проєкту, успішним досвідом після якого ми зможемо ділитися з іншими містами", - акцентує Юрій Фомічев.

Фото зі facebook-сторінки  Юрія Фомічева

 

На переконання мера Славутича, вистояти місту в перші місяці повномасштабного вторгнення здебілшого допомогла децентралізація. Грамотно використовуючи ресурси та залучаючи фахівців, Славутич зможемо подолати виклики, що виникають перед ним.

Та додає, що міська влада, продовжуємо пропонувати способи залучити нові інвестиції в Славутич, щоб створити більше робочих місць та надати нове життя занедбаним просторам, що не використовують свій потенціал

Титульне фото з доступних джерел

Читайте також: Poliklinika: концепція бізнес-резиденції та житла для ВПО в м. Славутич

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: