Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Чорнобильській зоні мешкають хижаки, у яких статус визначається за положенням хвоста (фото)

У Чорнобильській зоні мешкають хижаки, у яких статус визначається за положенням хвоста (фото) фото

У Чорнобильській зоні відчуження дуже добре себе почувають так звані "санітари лісу", які утворюють сімейні групи. Вовки, а це саме вони, соціальні тварини, статус яких у зграї можна визначити за положенням хвоста.

Про це повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Чисельність кожної сім’ї в середньому складає 5-11 тварин.

"Вовки – соціальні тварини. Зазвичай, вони утворюють сімейні групи – зграї – з різновікових тварин. У вовчій зграї дуже чітка ієрархія, у кожного в родині – своя роль. Всі вовки підпорядковуються альфа-парі. Статус вовка можна визначити за положенням хвоста. У вожака він високо піднятий, тоді як у їхніх "підлеглих" – опущений", – розповіли в пресслужбі.

У Чорнобильській зоні сфотографували зграю хижаків, у яких статус визначається за положенням хвоста. Фото

У Заповіднику уточнили, що чисельність зграї, в середньому складає 5-11 звірів, але трапляються й більші вовчі групи – від 15 до 22 особин.

"Якщо ж із ватажком або його обраницею щось трапляється, їх змінюють наступники – сильні вовки, котрі займають особливе місце між вожаком і низькоранговими самцями", – резюмували науковці.

 

Читайте також: Прогулянка в Рудому лісі: поруч із Чорнобильською АЕС помітили табун коней Пржевальського (відео)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: