Завантаження ...

Які зміни очікують освіту Славутича, та що це нам дає

Які зміни очікують освіту Славутича, та що це нам дає фото

Управління освіти і науки надає роз'ясннення щодо змін, які очікуються в системі освіти Славутича, та пропонує обговорити розроблені варіанти щодо цього.

Управління освіти і науки Славутицької міської ради пропонує ознайомитися з першим варіантом змін в освітній системі міста.

Варіант №1

2023/2024 навчальний рік - всі заклади перейменовуємо (тобто приводимо у відповідність до законодавчих актів):

- Славутицький ЗЗСО№1 – ліцей

- Славутицький ЗЗСО№3 – ліцей

- Славутицький ЗЗСО№4 – ліцей

- Славутицький ЗЗСО№2 – початкова школа

- Славутицький ліцей без змін

- Всіх першокласників чекає ПОЧАТКОВА ШКОЛА

За інформацією Управління освіти і науки Славутича, цей крок (перейменування) потрібно було зробити раніше (але ж спільнота була не згодна) і не втратили б 7 млн. грн. державної субвенції (бо спільнота була не згодна).

 

 

Що це нам дає?

По-перше.

Приведення освітньої системи міста у відповідність до державних нормативних актів у сфері освіти.

По-друге.

Освітні заклади мають рівні умови та можливості щодо розвитку. Зміни відбуваються поступово, кожному закладу потрібно буде вибудувати свою унікальну освітню стратегію розвитку.

По-третє.

Створення Початкової школи – це концентрація та раціональне використання ресурсів як людських, так і матеріально-технічних під одним дахом. Врешті й фінансовий ресурс (понад 50 млн. грн., які були витрачені) запрацює для наших маленьких школярів, тому що - середовище виховує.

ПОЧАТКОВА ШКОЛА - це новий ЗМІСТ та філософія освіти, де вже створений осередок особливої атмосфери зі своїми традиціями та святами.

І останнє.

Економії коштів не відбудеться, на превеликий жаль, і тому місто й надалі буде здійснювати асигнування коштів у освіту. На сьогодні вже маємо дефіцит тільки по заробітній платі 10 млн. грн.

Таким чином, на перспективу, через чотири роки в 2027/2028 н.р. у мережі закладів загальної середньої освіти буде 3 гімназії (де будуть навчатися учні 5-9 класів, академічний ліцей (10-12 класи) та початкова школа (1-4 класи).

Звичайно, свої корективи внесе демографічна ситуація – показники народжуваності та міграційні процеси.

У наступному дописі Управління надасть інші варіанти реформування, потому пропонує славутичанам долучитися до конструктивного діалогу.

Читайте також: Реформування освіти в Славутичі (варіант №2)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия