Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі планують відновити харчування у школах та запустити в роботу басейн "Лазурний"

У Славутичі планують відновити харчування у школах та запустити в роботу басейн "Лазурний" фото

Про відновлення харчування дітей у школах та роботу басейну "Лазурний" повідомив під час засідання виконавчого комітету міський голова Славутича Юрій Фомічев.

За його словами, це відбудеться уже з понеділка, 6 лютого.

"В енергосистемі ситуація вже більш стабільна. Сподіваємось, якщо не буде прильотів, а в разі необхідності наше ППО добре спрацює, ми відновимо харчування наших дітей, починаючи з молодших класів і далі", - розповів керманич міста.

Начальник управління освіти і науки Ніна Єрьоміна звернула увагу, що через зростання цін на продукти, потрібно збільшити фінансування щодо харчування дітей  в закладах освіти.

"Ціна на закупівлю продуктів харчування зросла на 30-99%. 99% - це яйця. Були 31 грн за десяток, тепер - 63 грн. На 34% зросла ціна на м'ясо. Ми не можемо харчувати дітей по тим цінам, що були раніше", - зазначила Ніна Єрьоміна.

За її інформацією, зараз здійснюється харчування малят у дитячих садочках та у групах продовженого дня. Батьки сплачують 30 грн в день за дитину, віком до 4-х років. Це 60% від загальної вартості одноденного харчування дитини. 

"У нас багато пільговиків, які харчуються безкоштовно, за рахунок місцевого бюджету. У нас зараз мова йде про якість харчування. Харчування дітей, віком 4-7 років, становитиме 65 грн/день. 60% за рахунок батьків.

До прикладу, в Київській і Чернігівській областях в середньому дитяче харчування становить 80 грн/день", - пояснила очільниця управління.

Присутні підтримали  звернення щодо встановлення вартості витрат на харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Юрій Фомічев також повідомив про відновлення роботи басейну "Лазурний", зазначивши, що відвідувачі повинні дотримуватись умов сигналу "Повітряна тривога", під час якого потрібно буде залишити басейн і відправитись в укриття. Безпека на першому місці. 

Басейн "Лазурний" розпочне свою роботу з 6 березня. Режим роботи 6:30 - 22:00. Телефон для довідок: (04579) 2-03-11

Щодо роботи басейну "Дельфін", ситуація залишається стабільно непростою.

"Басей готовий до експлуатації, але потрібно реалізуватизбільшення енергетичних потужностей. Юридично ми поки це зробити не можемо", - розказав Юрій Фомічев.

На засіданні виконкому присутні розглянули 30 питань порядку денного.

Заслухано:

Звіт міського голови щодо діяльності виконавчих органів міської ради в 2022 році.

Виконання бюджету Славутицької міської територіальної громади за 2022 рік.

Підсумки соціально - економічного та культурного розвитку міста Славутич за 9 місяців 2022 року.

Схвалено проєкти:

Програми сприяння розвитку волонтерства Славутицької міської територіальної громади на 2023 рік.

Комплексної міської цільової Програми Інформатизації та електронного урядування м. Славутича на 2023 рік в новій редакції.

Міської цільової Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2023 рік у новій редакції.

Програми підтримки добровольчих формувань Славутицької міської територіальної громади до виконання завдань територіальної оборони на 2023 рік у новій редакції.

Програми забезпечення охорони публічного порядку, зміцнення правопорядку, охорони прав і свобод громадян та профілактики правопорушень на території Славутицької міської територіальної громади Вишгородського району Київської області на 2023 рік.

Докладніше дивіться у відео:

 
 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: