Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі відбувся благодійний ярмарок «Колодій»: чим торгували та скільки коштів зібрали? (фоторепортаж)

У Славутичі відбувся благодійний ярмарок «Колодій»: чим торгували та скільки коштів зібрали?  (фоторепортаж) фото

Українська щира гостинність та щедрість зібрала славутичан та гостей міста на благодійному ярмарку, що відбувся у «Кіноконцертному комплексі».

Програма заходу базувалася на давніх традиція улюбленого українського свята, яке більш відоме під назвою Масляна (Масна) чи Колодій.
Головна мета якого радісно і щедро зустріти весну, аби спонукати її на добробут і гарний урожай. На цьогорічну весну ми покладаємо особливі сподівання – перемогу України над нещадним російським агресором. Ярмарок благодійний - отримані кошти будуть направлені нашим воїнам-захисникам. Наближаємо перемогу разом!

 

 

Цього вечора атмосфера ярмарку була переповнена позитивом, щирістю, щедрістю, добром і, безумовно, гарним настроєм.

 

 

Дбайливі господині Славутича приготували багато смачних страв, додавши до українських традиційних ще й свої сучасні творчі задуми.

 

 

Ятку, де розмістили свої смаколики працівники відділу культури, прикрашає лялька-газдиня, а поряд з нею багато різноманітних страв, з вишуканим сервіруванням та інтригуючим прейскурантом. Ліворуч – сувенірна продукція.

 




 Очільниця відділу Ніна Баришевська запрошує відвідати смачненького:

«Відділ культури сьогодні працює відповідно до прейскуранта. Ціни вільні, як і Україна! Млинці домашні, замішані на совісті! Сало домашнє – патріотичне, з житнім хлібом, з гірчичкою та огірочками! Ще одне сальце – перекручене, запашне, з цибулькою. Глінтвейн особливий, душевний. Гастрономічний сет «Козацька радість». Туди входить сальце на хлібці і зігріваючий напій, настояний на травах, а також соління в якості бонусу. А ще наша радушність, наші щирі відкриті серця!», - ласкаво припрошує пані Ніна.

 

 

Неподалік одна довга ятка, що просто гнеться під великою кількістю запашних вареників та млинців з усілякою начинкою.

 

 

Колектив дитячого садочка «Теремок», враховуючи умови ярмаркування, створив ще й зручний сервіс для відвідувачів: порційно розкладені та запаковані варенички можна забрати з собою і скуштувати вдома за вечерею чи пригостити друзів.

 



Завідувачка закладу Наталія Федорченко запрошує до столу:

«Сьогодні у нас варенички зі свіжою капустою, кислою капустою, варенички з картопелькою, налисники з маком, налисники з сиром, пончики з капустою. Все зроблене з любов’ю! Пригощайтесь!»

 


 

Працівники Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру пропонують для загалу величезний вибір сувенірної продукції.

 

 

Все зроблене власними руками, під час занять в гуртку «Творча майстерня» та «Hadmade».  А Наталія Козленко принесла на ярмарок своїх славнозвісних красунь - ляльок-мотанок.

 



 

Напевно, найбільший стіл, де розташували свої чисельні страви-смаколики працівники Славутицького центру соціальних служб та Пункту незламності, разом з внутрішньо переміщеними українцями, що знайшли свій прихисток у Славутичі. Стіл, як і водиться, розмістили під картиною із зображенням Тараса Шевченка.

 



 

«Пригощайтесь! Це вітамінні вузлики, дуже корисні для серця! Тут сухофрукти з горіхами та медом. Покращують роботу серця, наповнює організм енергією та любов’ю.

 

 

Огірочки з козацької земельки: візьмемо баночку – знищимо окупанта.
Це вареннячко із соснових шишок, кабачечки смачнющі: купуй баночку – задонать на дрон! Вареники з різноманітними начинками, млинці, пиріжки, солодкі крученики!»
, - гостинно запрошує пані Валентина Дудинська.

 


 

З лівого боку від ЦСС -  столик з різнокольоровими млинчиками дизайнерськими стравами, що символізують яскраву весну, розмістились господині зі співочого гурту «Забава», вокального народного колективу «Співоча душа», "Кіноконцертного комплексу" та художньої студії «АКВА».

 

 


Окрім смачних страв, пропонували свої дизайнерські роботи і яскраві солодкі цукерки-забавки славутицькі волонтерки-майстрині Ліза Коваленко, Оля Кравченко, Олена Євдокименко та Тетяна Губа.

 


 

Славутицькі освітяни розмістили свої столики поряд. Тут представили своє ярмаркове меню Дитячі дошкільні заклади «Маріте», «Крунк», «Калинка», «Теремок», «Центр розвитку дитини».

За одним столом розташувалися школи №1, №3, №4. Вони вже складаються, адже, як відомо, смачний товар на прилавках довго не залежується.

 


«У нас було всього так багато, але ми швидко все розпродали! Пішли смачні запахи, і люди почали йти до нас. Частували млинцями з капустою, млинцями з родзинками і сиром, дерунами зі шкварками, було багато булочок з різними начинками та ще чимало всяких смаколиків. А в подарунок кожному ми давали цукерки «Все буде Україна!», з побажанням швидкої нашої перемоги», - розповідає заступниця директора школи №3 Наталія Кукушкіна.

 


 

Безумовно, під час ярмарку проводилися різноманітні змагання і конкурси. Найактивніше у них брали участь діти.

 

 

До речі, під час випробування для чоловіків – хто більше зможе віджатися від підлоги, переміг хлопчик, який з легкістю зробив це 30 раз. І, звичайно, отримав подарунок.

 


 

Розважальну програму проводили працівники «Кіноконцертного комплексу», а свої творчі виступи подарували колективи «Забава» та «Співоча душа». Яскраві емоції викликав виступ Олі Фещук, яка на святі була в образі Весни.

 


 

І на завершення заходу були нагороджені переможці конкурсу «Пан Вареник» та ті, хто зібрав найбільше коштів під час ярмарку.

 


 

Головний подарунок від організаторів заходу – набір продуктів для випічки – отримав колектив Дитячого садочку «Теремок», який зібрав 5 556 грн.

 


 

Загалом під час благодійного ярмарку «Колодій» зібрано 35 700 грн. Кошти, вторговані від продажу, передадуть на потреби ЗСУ, які зазначені на сайті slavutych.help.

 


 

Хочеться висловити щиру вдячність всім, хто знайшов час приготувати смачні українські страви, презентувати Hadmade-продукцію, подарувати гарний настрій і атмосферу української щиросердної гостинності, а також тим, хто прийшов на захід і долучився до доброї справи заради нашої спільної перемоги – допомоги нашим Захисникам. Разом переможемо!

Олександра ЛАТИШЕВА

Читайте також: Славутицький благодійний ярмарок (фотозвіт)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: