Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вечірня прогулянка (фоторепортаж)

Вечірня прогулянка (фоторепортаж) фото

Тривожний воєнний час... Освітлення у місті зараз не таке, як раніше.

Але ж місто живе, працює, і славутичани долають темні вулиці майже до самого комендантської години. Нагадую, що воно триває з 23-00 і до 5-ї ранку. Зараз ще доволі довгі ночі, і світла природного після 18-00 години дуже мало.


 

Лютий місяць - це пора року, коли у різний час доби температура повітря кардинально міняться. О півдні - на вулицях весна, а після заходу сонця усе підмерзає. Допомагають світлодіодні знаки на переходах, частково вже включається і вуличне освітлення. І це гарне рішення місцевої влади і спільної роботи комунальників.

 

 

Але, на жаль є місця, де стоять звичайні дорожні знаки, і вулиці зовсім не мають освітлення. Як кажуть, порятунок потопельників - справа рук самих потопельників. І славутичани вже давно запаслися кишеньковими ліхтариками. Шкода, що не завжди ми маємо ліхтарик у кишені, виходячи на вулицю.  І тоді це може обернутися неприємною ситуацією, коли доводиться викликати "швидку допомогу", адже ковзанка на тротуарі - не пухова перина. 

 

 

На привеликий жаль я став свідком того, як у Поліському кварталі "швидка" забрала жінку. Перехожі казали, що постраждала послизнулася і впала на заледенілій дорозі між будинками.

 


 

Дуже позитивним прикладом може слугувати магазин "Повний віз" у Добринінському кварталі.

 

 

Там над вхідними дверима встановлений фотоелемент, який реагує на переміщення, тому славутичани, які відвідують цей магазин, мають освітлені сходи, і містяни, які пересуваються поблизу, з Поліського кварталу до Добринінського, чи навпаки, також мають освітлену доріжку.

 

 

Можна тільки подякувати дбайливим господарям за таке піклування про славутичан.


Вадим ІВКІН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: