Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

7 тонн обладнання для відновлення отримало "Чернігівобленерго"

7 тонн обладнання для відновлення отримало "Чернігівобленерго" фото

Міністерство енергетики України передало АТ “Чернігівобленерго” сім тонн енергетичного обладнання для відновлення електропостачання в області. Допомогу надали чотири країни: Італія, Литва, Азербайджан та Швеція.

Про це йдеться на сайті Міненерго.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, у пакет допомоги входять: генератори, силові трансформатори та матеріали, необхідні для проведення відновлювальних робіт.

 

"Україна вже четвертий місяць поспіль зазнає ударів ворога по енергетичній інфраструктурі. Надзвичайно сильно страждають прикордонні з Росією області, зокрема і Чернігівщина. А тому ми маємо зробити все від нас залежне, аби попри обстріли, енергетики максимально швидко могли проводити ремонтні роботи та відновлювати енергопостачання", – зазначив міністр енергетики.

 

Як повідомив Інтерфакс-Україна технічний директор "Чернігівобленерго" Сергій Фелик, упродовж лютого-квітня 2022 року окупанти пошкодили понад 900 об'єктів розподільчих мереж області, деякі з них після цього періоду не підлягають відновленню, включно з трансформаторами різної потужності.

Також, за його словами, відновити зруйновані та пошкоджені об'єкти у мережах "Чернігівобленерго" без підтримки з боку держави та міжнародних партнерів нереально.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: