Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутицька молодь долучилась до проєкту "U-Report", який допомагає змінювати країну не встаючи з дивану

Славутицька молодь долучилась до проєкту "U-Report", який допомагає змінювати країну не встаючи з дивану фото

Відтепер у Київщини є власне регіональне представництво U-point для організації роботи цифрової платформи U-Report Ukraine, до якого долучилась і славутицька активна молодь.

За інформацією Управління молоді та спорту Київської обласної державної адміністрації, офіційне відкриття на Київщині офісу "Регіонального представництва U-point Київської області" відбулося в столичному конгресно-виставковому центрі «Парковий» за участі ключових партнерів та стейкхолдерів: UNICEF, YouthUp, Міністерство молоді та спорту України, Київська обласна державна адміністрація, Управління молоді та спорту КОДА, Київський обласний молодіжний центр та інших організацій, що працюють в сфері молодіжної політики. А також були запрошені близько 100 представників активної молоді Київщини, серед яких були й наші активні славутичани.

Проєкт покликаний у формі опитувань збирати думки молоді з приводу різних сфер суспільного життя: питання довкілля, волонтерства, медіаграмотності та безлічі інших. Результати цих опитувань допомагають доносити думку молоді до ключових стейкхолдерів для започаткування сталих змін.

«Головна задача платформи – через твої відповіді стати рушієм змін, які є актуальними та важливими саме для тебе! Адже завдяки твоїм відповідям різноманітні громадські та міжнародні організації, державні установи бачать те, чим насправді живе і цікавиться молодь. Ці знання допомагають їм ініціювати саме ті програми і проєкти, які тобі дійсно потрібні! Тож, коли ти проходиш анонімні опитування в U-Report, то генеруєш зміни у суспільстві» – розповіли у ході зустрічі.

U-Report вперше з’явився у 2012 році в Уганді. Сьогодні понад 90 країн дослухається до думки молоді завдяки опитуванням U-Report. Україна стала першою в Європі країною, де у 2015 році запрацював проєкт. Відтоді до опитувань долучилися близько 93 тисяч респондентів. U-Report показав свої результати і став рушієм позитивних змін для молоді в українському суспільстві.

Приміром, саме опитування U-Report допомогли переконати місцеву владу відкрити молодіжний центр у Львові, розпочати національну програму з розвитку підприємництва, створити послуги з підтримки психічного здоров’я на початку пандемії COVID-19. 

Поза тим, результати опитувань U-Report сприяли розробці освітньої програми зі статевого виховання і менструальної гігієни серед підлітків, а також були враховані під час формування Національної молодіжної стратегії в Україні до 2030 року.

"Так як Молодіжний простір м. Славутич завжди прислуховується до молоді, ми не могли не взяти участь у створенні опитувань для молоді нашого міста.

Вже незабаром ми проведемо його, а поки переходь на загальні опитування від U-Report та проходь опитування", - повідомили в Молодіжному простірі м. Славутич та запросили до участі в опитуванні.

Трішки про U-Report та U-Point:

Головна задача U-Report – через відповіді стати рушієм змін, які є актуальними та важливими для молоді! Адже завдяки відповідям різноманітні громадські та міжнародні організації, державні установи бачать те, чим насправді живе і цікавиться молодь.

Головна задача U-Point - створення індивідуальних опитувань для громад, які хочуть дізнатись потреби молоді та вирішити їх за допомогою створення схожих локальних активностей.

Закликаємо молодь Славутича долучатися та ставати рушіями змін. Усе просто – варто лишень підключити чат-бот за посиланнями та отримувати повідомлення про нові опитування. Змінимо на краще наше місто, нашу Україну, весь світ!

Посилання на U-Report: https://t.me/UReportUkraineBot#ureport #upoint

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: