Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уроки фізкультури по-новому

Уроки фізкультури по-новому фото

Для учителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти Славутича відбувся семінар-практикум «Упровадження нових модулів модельної навчальної програми з фізичної культури у Новій українській школі».

За інформацією Управління освіти і науки м.Славутича, основною метою семінару було ознайомлення вчителів із проєктом «Нова фізична культура», що реалізується у закладах освіти за підтримки БФ Parimatch Foundation Ukraine.

Під час зібрання педагоги обговорили нові підходи до проведення занять з фізичної культури у 5-х класах НУШ, рекомендації щодо реалізації нової модельної програми та продемонстрували практичний досвід впровадження нових варіативних модулів.

Досвідчені педагоги жваво дискутували щодо сучасних напрямів розвитку освітньої галузі фізичної культури, доцільності відмови від традиційних підходів до викладання на користь інновацій.

Шукали можливості поєднання навчальної та позанавчальної фізкультурно-оздоровчої діяльності у закладах, максимального охоплення дітей руховою активністю, формування в них стійкої мотивації до занять фізичною культурою.

Винахідливі вчителі ділились досвідом щодо інструментарію та спортивного інвентаря, необхідного для впровадження інновацій.

Найбільшу зацікавленість учасників викликала практична складова семінару – майстер-клас від учителя фізкультури закладу Олени Гапоненко, під час якого педагог поділилася досвідом впровадження нових модулів у освітній процес, власними педагогічними знахідками для зацікавлення учнів різних медичних груп до занять фізкультурою.

 

 

Всі учасники активно грали в доджбол, фрізбі, панну (вуличний футбол), сквош, петанк, фістбол, рухливі ігри.

Насамкінець говорили про те, що в центрі повинна бути дитина з її потребами і запитами, а уроки фізкультури мають дарувати радість і позитивні емоції.

Домовилися, що після Перемоги проведуть учнівську лігу «Здорова Україна», за участі усіх закладів освіти!

Семінар-практикум відбувся у школі №1. Управління освіти і науки висловлює подяку Славутицькій ЗЗСО #1Наталії БардаковійОлені Гапоненко, Галині Сополевій.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: