Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Безкоштовні LED-лампи українці зможуть отримати з 16 січня. Як працюватиме програма?

Безкоштовні LED-лампи українці зможуть отримати з 16 січня. Як працюватиме програма? фото

Програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи стартує з 16 січня у режимі бета-тестування.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

На першому етапі планують замінити до 500 тис ламп у шести регіонах України. Після цього орієнтовно за два тижні проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території Україні.

"Сьогодні Уряд ухвалює рішення, завдяки якому суми в комунальних платіжках будуть ще меншими. Мова йде про програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи", - заявив Шмигаль.

За його словами, кожен зможе подати заявку через "Дію", а потім отримати 5 нових ламп у найближчому відділені "Укрпошти".

Увесь процес буде максимально простим і швидким, запевнив прем'єр.

"Дякую партнерам за підтримку. Зокрема Єврокомісії, яка закуповує для України 30 млн світлодіодних ламп, та Франції, яка додає ще 5 млн", - резюмував очільник уряду.

 

Як працюватиме програма 

Взяти участь можна в два способи: з попереднім замовленням через Дію і без нього. 
 
Якщо ви попередньо замовляєте лампи через Дію, то вони гарантовано будуть у відділенні Укрпошти, яке ви вказали під час замовлення. Забрати нові лампи можна протягом 5 робочих днів після підтвердження в застосунку. 
 
Якщо не маєте можливості замовити лампи онлайн, можна прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання. Однак без попередньої заяви ви не можете бути точно впевнені в наявності LED-ламп у відділенні. 
 
З 16 січня програма почне працювати в режимі бета-тестування. Участь зможуть взяти українці віком від 18 років. 
 
Стежте за оновленнями, щоб не пропустити запис на бета-тест і запуск послуги в Дії.  
 
Програма реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» за підтримки Європейського Союзу.

Нагадаємо

У зв’язку з ракетним терором РФ Україна для подолання дефіциту в енергосистемі потребує підтримки міжнародних партнерів. Одним з проєктів Єврокомісії стало фінансування закупівлі 30 млн світлодіодних ламп.

Мінекономіки оголошувало, що старт програми запланований на 1 січня 2023 року.

Згодом у пресцентрі міністерства уточнили, що програма дійсно стартує у січні, проте точна дата її запуску поки не визначена.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: