Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Подаруйте прогулянку другу

Подаруйте прогулянку другу фото

Здавна вважається, що спілкування з тваринами позитивно впливає на людину, відволікає від переживань, робить її щасливішою.

У славутичан, які не мають домашніх улюбленців, можуть завітати до місцевого притулку для тварин і подарувати собі та якомусь песику дружню прогулянку. Це зробити не складно, стверджують фахівці, які опікуються цими тваринами.

Погода супер, гарна! Приходьте родиною, подружжям або самі, беріть собачку - і в ліс, на 30 або 40 хвилин. Майже всі з притулку знають, що таке прогулянка, вони обожнюють гуляти і розмовляти з людьми. Тільки люди дуже рідко приходять до них.

Собаки - комунікаційні тварини, їм вкрай необхідно спілкування з людиною і прогулянки. Приходьте до нас. Гуляйте з нами - з 13:30 до 16:00.

Не забудьте взяти з собою смаколики", - запрошує Elena Kvashnina.

Анімалотерапія, або терапія тваринами (зоотерапія) - це позитивний вплив тварин на здоров'я людини. Люди здавна інтуїтивно здогадувалися про благотворний вплив тварин на людину.

Наприклад, в Древній Греції вважалося, що бог лікування Асклепій являвся хворим людям в образі собаки і зализував їхні рани. У християнстві святих зображували разом з їх вірними супутниками - собаками, які, за легендою, лікували своїх господарів.

А ось в Стародавньому Єгипті вважалося, що кішки не тільки беруть участь в одужанні людини, але ще і володіють надприродними здібностями. А тому до них ставилися як до божеств. А ось самостійним методом лікування зоотерапія стала лише в середині XX століття.

В наші дні позитивний вплив тварин на організм людини визнано Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Психологиня Вікторія Старікова говорить, що наявність тварини разом з людиною на фронті може позитивно вплинути на психічну рівновагу.

Заспокоєння через контакт з твариною – це поширена практика, особливо у Європі чи США. Тварина відчуває, що людина неспокійна, може підійти, сісти на руки, якщо це кіт, може замурчати. Дотик до котячої шерсті також заспокоює. Спілкування з твариною відволікає від переживань. Турбота про тварину також пом'якшує негативні емоції: злість, агресію, страх", – говорить Вікторія Старікова.

Тож не гайте часу, приходьте до притулку для тварин, подаруйте незабуню зимову прогулянку, приємні емоції своєму новому другу і, безумовно, собі!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: