Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Свято щедрості, творчості і добра

Свято щедрості, творчості і добра фото

У День святого Миколая у Славутичі відбулося ряд заходів, які подарували славутичанам і гостям міста гарний настрій і віру в добро, єдність і здійснення мрій. Добро, щастя і незламну віру у перемогу України, яка вже близько року відважно і стійко бореться за свободу і незалежність свого народу і своєї землі.

На центральній площі, поблизу споруди в міськради, ще заздалегідь прикрасили ялинку іграшками жовто-блакитних кольорів. Поряд створили фото-зони, з комином, з Святим Миколаєм, що поспішає привітати дітей зі святом, ряд яскравих ялинок, розміщених у декоративних горщиках.

Ялиночку жовто-блакитну, патріотичну, робили працівники відділу культури, ККК. І фотозони також. А ялиночки, з красивими горщиками, ЖКЦ привезли. Спочатку хотіли в кварталах поставити. Потім вирішили зробили одну локальну святкову фотозону в центрі міста, щоб подарувати людям трішки щастя і радості у цей складний для всіх час», - розповідає Ніна Баришевська, очільниця Славутицького відділу культури, національностей і релігій.

І хоч цей день був сонячним, мороз все ж таки припікав щічки. Бажаючих сфотографуватись було неюагато, але вони залюбки позували біля святково прикрашених локацій.

А поряд, у приміщенні «Кіноконцертного комплексу», розпочався Миколаївський ярмарок.

У ярмарку до Дня СВ. Миколая взяли участь і заклади відділу культури, і центр реабілітації «Благодар», і всі бажаючі. Продають все. Кошти, що будуть зібрані під час ярмаркування, передадуть хлопцям нашим в ЗСУ.

Завтра плануємо передати посилку з оберегами, енергетичними батончиками, ліками», - розказує Ніна Григорівна.

У фойє закладу уже триває торгівля.

Підходжу до крайньої ятки, де розмістилися ляльки-мотанки майстрині Наталії Козленко. Кожна з представлених красунь – наповнена глибоким сенсом і має свою не тревіальну історію. Щоб виготовити одну таку ляльку треба чимало часу, натхнення і терпіння.

«Якщо у ляльки сукня з вишивкою, то це довше триває. Якщо з етнотканин – то дещо швидше.

Щоб зробити одну таку лялечку, потрібно працювати два дні мінімум, не піднімаючи голови. І основа, і підставка, і коси. Треба красивий матеріал, щоб воно було презентабельно», - розповідає майстриня.

Наталія Козленко – завідувачка бібліотечно-інформаційним центру для дітей та юнацтва, що у приміщенні ПДМ. Разом зі своїми колегами вона проводить для малечі багато цікавих заходів, які заохочують малюків до читання.

Вона каже, що творчість рятує її від нав’язливих думок, спричинених війною. Сина пані Наталії також мобілізували до війська. Тому бажання допомогати ЗСУ - спонукає її до створення нових ляльок, виручені кошти від продажу яких, майстриня передає на потреби нашим захисникам.

Але є і такі роботи, які своєю красою вражають і надихають не тільки поціновувачів мистецтва, а й пересічних громадян. Завдяки цьому її ляльки продовжують мандрують по Україні і приносити благословенне відчуття радості, беручи участь у культурно-мистецьких виставках і різноманітних заходах.

Княгиня Ольга мандрує по Україні. Вже відвідала Софіївський собор у Києві. Зараз вона в Острозі, раніше була в Рівному.

До заходів, присвячених Тарасу Шевченку, створила ляльку за мотивами творчості Кобзаря – Катерину.

До Дня святого Миколая  - зробила ляльку Святого Миколая», - розповідає Наталія.

Поряд представниці Інклюзивно-ресурсного центру запрошують переглянути їхній товар. Тут багато цікавих ігор-розробок для дітей, власного виробництва.

Беручи за основу такі розробки, можна створювати нові історії, і у формі гри розвивати уявне мислення у дітей.

Вперше Наталія Кокіна представила свої вишиті картини на виставці.

Від її «Східної красуні» важко відірвати погляд – вона неймовірна.

Поряд ще дві колеги Наталії, працівниці Славутицької бібліотечної системи - Лариса Соловйова та Лариса Панова.

У них багато різних сувенірів, прикрас, смаколиків, виконаних переважно у патріотичних кольорах – жовто-блакитній гамі. Кажуть, що ці речі завжди користуються попитом. І вони із задоволенням створюють нові, додаючи якісь нові елементи та реалізовуючи цікаві задуми.

Сергій Бедратий також гостинно запрошує до своєї колекції. Тут представлені роботи Анни Журавель, Ольги Котюх, Наталії Козленко, Світлани Курильової, Ірини Кознець, а також вироби з дерева Володимира Шиші. Поряд - можна побачити футболки, чашки та інші речі з логотипом «Славутич – мала культурна столиця».

Нажаль, о цій порі відвідувачів було не багато. Сподіваємося, ярмарок відбудеться найближчими вихідними, коли мешканці міста зможуть відвідати і гарненько, в задоволення, поярмаркувати, придбавши собі якусь гарну річ на згадку і, тим самим, своїми коштами надати посильну допомогу нашим бійцям-захисникам.

Ближче до вечора у цій же залі відбувся ще один захід – святкова фотосесія від Богдана Волоха у резиденції Св.Миколая.

Його роботи можете переглянути за посиланням https://drive.google.com/.../1qBXX4ZM69X8X8Cjj0va9kNIPPJt...

Миколаївський ярмарок і святкова фотосесія тривали лише один день. За інформацією Culture має значення, святкова фотосесія в резиденції Святого Миколая зібрала 2 400 грн. Ярмарок майстрів додав у скарбничку - 4 850грн.

Загалом, на зібрані кошти вже придбали три теплі куртки для наших захисників.

Святкова програма до Дня Святого Миколая триває. Найближчими днями на вас чекають дитячі вистави у ККК, театральні посиденьки від колективу «Добрий настрій», концертна програма у ДШМ, виставка картин славутицьких художників, онлайн-концерт від творчих колективів міста та багато іншого. Слідкуйте за рекламою.

Щиро дякуємо всім, хто долучається до добрих справ! Разом ми сильні! Разом із Святим Миколаєм ми стаємо ближчими, надихаємо, зігріваємо та наближаємо Перемогу!

Олександра ЛАТИШЕВА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: