Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Всесвітній день дитини (фоторепортаж)

Всесвітній день дитини (фоторепортаж) фото

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

В Кодексі етики Славутичської громади чітко визначається, що місто сприяє розвитку та дружнє до дитини. І це дійсно так. У самому молодому місті України, де чисельність дітей висока, вони мають великі можливості творчо розвиватися, займатися спортом, брати участь у різноманітних змаганнях, творчих та наукових зустрічах, фестивалях, бути активними мешканцями міста та долучатися до усіх процесів розвитку і процвітання свого улюбленого Славутича.

 

Цьому сприяє Дитяча школа мистецтв, Палац дітей та молоді, Мала Академія наук (ліцей), Образотворча студія «Аква», Комплексна дитячо-юнацька спортивнв школа, Фізкультурно-оздоровчі комплекси, спорткомплекс "Олімпіець", бібліотеки, школи та велика кагорта високопрофесійних педагогів, тренерів, майстрів-аматорів, які закохані у творчу справу і щедро та з любов’ю діляться своїми знаннями і навичками зі своїми учнями та вихованцями.

Було б не зовсім вірно не показати розвиток малечі, для яких функціонують садочки, дітячі ігрові і спортівні майданчики та інші цікаві місця у Славутичі, де батьки, разом з дітьми, можуть творчо і в задоволення проводити вільний час.

Нагадаємо, як зазначається у Конвенції про права дитини, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство.

Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Саме це все і демонструє Славутич по відношенню до своїх наймолодших мешканканців.

Сьогодні, коли в Україні триває війна, від якої страждають діти в першу чергу, згадати про Конвенцію прав дітей – важливо і необхідно. Адже головною метою відзначення Всесвітнього дня дитини в усьому світі є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі, у тому числі й дітей України, які потерпають від жорстокої воєнної агресії, яку розв’язала росія.

Створити умови припинення війни, припинення російської агресії, щоби країна-окупант якомога швидше забрала свої війська з нашої землі і припинила терор нашого народу, наших дітей.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня дітей пропонуємо переглянути деякі світлини, що розповідають про життя нашого славутицького підростаючого покоління.

Фото зроблені здебільшого у мирний час.

Вадим ІВКІН

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: