Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У міста є я. Версія Славутич

У міста є я. Версія Славутич фото

У Славутичі впроваджують навчальну програму «У міста є я. Версія Славутич», яка буде проводитись у формі гри, на основі книги Ірини Озимок «У міста є я».

Пілотним учасником стане Славутицький заклад загальної середньої освіти №2. Розробники програми – Iryna Ozymok та ГО Ефект дитини – адаптували завдання до реального життя Славутича, аби юні жителі відчули та зрозуміли, як можуть взяти участь у міських процесах та долучитися до якісних змін власної громади.

«Сьогодні, коли багато дорослих говорять про відбудову українських міст, важливо максимально врахувати потреби дітей та молоді. Адже ми відбудовуємо не застарілі чи зруйновані будівлі, а створюємо нові, зручні, інноваційні, безпечні міста, орієнтовані на людей», - додає Ірина Озимок.

Програма націлена на школярів 3-4 класу, та побудована так, аби дати змогу пройти так званий шлях мешканця, приміряти різні ролі та професії та розробити власні рішення для покращення життя міста.

Такі програми вже впроваджують навчальні заклади Луцька, Львова, Києва, Чорткова та ін. міст.

На думку міського голови Славутича Юрія Фомічева, навіть попри війну, міста потрібно розвивати, адже там продовжують жити люди і вони заслуговують на найкраще.

«Хто найголовніший в місті? Мер? Депутати? Поліція? Можливо, рятувальники? Чи військові? адже кордон з агресором поряд! А може це комунальні служби? Бо всі послуги для нас надають саме ці люди! А можливо, це лікарі? Адже ми хворіємо і нас треба лікувати, можливо вчителі – бо вони навчають наших дітей? На моє переконання, головні в суспільстві – ДІТИ! Адже заради їх щасливого і комфортного життя ми найбільше готові розвивати блага сучасної цивілізації: медицина, освіта, системи житєзабезпечення наших міст, охорона, правопорядок, безпека та вся система управління цим речами, як все влаштовано і як це працює? Ось саме про це наш новий, спільний проект з Іриною Озимок - «У міста є я», - зазначив міський голова Юрій Фомічев.

Вже на початку програми учасники матимуть змогу зустрітися з міським головою Юрієм Фомічевим, а на завершення курсу представлять власні напрацювання мерії міста.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: