Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич входить до числа регіонів, де сьогодні найбільше застосовуватимуть контрольоване відключення електроенергії

Славутич входить до числа регіонів, де сьогодні найбільше застосовуватимуть контрольоване відключення електроенергії фото

Найбільше тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. До складу регіонів, де найчастіше застосовуються аварійні відключення від електромережі, входить і місто Славутич.

Під час засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради, що відбулося сьогодні, 24 жовтня, зранку, міський голова Юрій Фомічев звернувся до населення з проханням, ощадливо і розумно використовувати електроенергію. 

"Якщо ми хочемо мати електроенергію більш стабільно, ми маємо її споживати більш відповідально. І тут мова не лише про заощадливість, а й про розумне використання. Це означає, що ми повинні давати навантаження на мережу одночасно якогомога менше", - пояснив очільник міста.

До прикладу, якщо у вас увімкнено праску, то не варто одночасно вмикати ще якийсь прилад, що тягне багато напруги: електроплиту, бойлер, обігрівач чи щось інше.

За словами мера міста, електроприборами треба користуватися так, щоб у мережі залишалося стабільно помірне навантаження. Лише у такому випадку аварійні відключення електроенергії будуть застосовуватись рідше.

Нагадаємо, під час обстрілу російськими агресорами ціленаправлено пошкоджено енергетичну систему України, постраждало 30% критичної інфраструктури. Фахівці протягом усього періоду продовжують її відновлення. Через дефіцит потужності в системі, споживати електроенергію треба ощадливо і без перенавантажень. У разі великого навантаження, диспетчерський пункт вимушений відключати окремі регіони від електропостачання, щоб не допустити аварійної ситуації у мережі.

Читайте також: Як допомогти енергетикам уникнути аварійних відключень

Міський голова закликав славутичан під час подання гарячої води у місто, відключити бойлери і споживати підігріту воду з центарізованої системи. А під час підключення тепла в будинки, не вмикати обігрівачі. Це також дасть заощадження щодо споживання Славутичем загальної кількості електроенергії та можливість рідше відмикати електропостачання у місті.

Читайте також: У Славутичі запускають гарячу воду

За повідомленням НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo, для підтримки стабільної роботи енергосистеми Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Харківській, Полтавській, Сумській областях.

Найбільший обсяг обмеження буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

"Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Славутич входить до числа регіонів, де сьогодні також найбільше застосовуватимуть контрольоване відключення електроенергії.

Олександра ЛАТИШЕВА

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: