Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич долучився до Мжнародної онлайн-події "Мери за мир"

Славутич долучився до Мжнародної онлайн-події "Мери за мир" фото

У Хіросімі розпочалася онлайн-зустріч «Мери за мир», де понад 8000 місцевих органів влади з Японії та інших країн світу обговорюють проблему ядерної безпеки, у якій також взяв участь міський голова Славутича Юрій Фомічев.

За його словами, небезпека застосування ядерної зброї – одне з ключових питань на міжнародній арені сьогодні.

"Мав нагоду долучитися до цієї події он-лайн.

Славутич є учасником руху «Мери за мир» з 2009 року, а Украіна перша і єдина країна, яка відмовилася від ядерної зброї! Саме це - відмова від ядерної зброї в світі і є основною метою згадано руху мерів з усього світу.

Хоч ми прекрасно розуміємо, що сьогодні для нас, українців, мир можливий тільки після цілковитої перемоги над ворогом та питання про можливості застосування ядерної зброї, якою сьогодні погрожує росія - хвилює весь світ!

На початку Генеральної асамблеї в Японії поспілкувався в ефірі з найбільшою японською компанії суспільного телерадіомовлення NHK. Обговорили ядерну загрозу росіі у війні з Україною та які це буде мати наслідки для всього світу! А які наслідки застосування ядерної зброї безпосередньо для країни, Японія знає краще за всіх! І ті, хто пережив трагедію атомного бомбардування особисто(Хіросіма та Нагасакі 1946р), як і ті хто пережив трагедію ядерної аварії (Чорнобиль 1986р., Фукусіма 2011р.), мають особливіважливу місію: доносити людству інформацію про небезпеку ядерної зброї! Необхідно продовжувати передавати свідчення очевидців трагедії через покоління, фіксувати всі воєнні злочини. Наше минуле може допомогти завчасно зупинити трагедії майбутнього.

Зараз дуже важливо підтримувати міцні зв’язки із союзниками, і долучати нових. До речі, 23 жовтня біля Посольства Ірану в Токіо відбудеться акція протесту «Припиніть постачати дрони росії».

Вірю, що разом, із підтримкою міжнародної спільноти, ми обов’язково переможемо, а зло буде покарано!", - повідомив очільник Славутича на своїй сторінці у facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: